Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 81 гість.

ExportUA

Донецька митниця ДФС: прямий контракт – беззаперечні вигоди

Переглядів: 1943
04.10.2016 - 05:47

В рамках реалізації доручень керівництва ДФС щодо налагодження конструктивного діалогу із суб’єктами господарювання Донецькою митницею ДФС проведено аналіз застосування основного методу визначення митної вартості товарів за прямими та непрямими контрактами за період січень-серпень 2016 року.

За підсумками роботи восьми місяців 2016 року в зоні діяльності Донецької митниці ДФС основними бюджетоформуючими підприємствами регіону здійснено постачання товарів переважно за прямими контрактами. У більшості випадків, а саме  у 56 %, митна вартість товарів, імпортованих за прямими контрактами, визначена за основним методом визначення митної вартості товарів згідно з вимогами ст.58 Митного кодексу України.

Загальна динаміка застосування методів визначення митної вартості товарів, які надходять на виконання непрямих контрактів, свідчить, що у 68% випадків під час митного оформлення застосовані другорядні методи визначення митної вартості товарів згідно з вимогами ст. 59, 60, 64 Митного кодексу України.

За результатами коригування митної вартості товарів, які надходили по непрямих контрактах, упродовж звітного періоду 2016 року додатково нараховано 130,1 млн.грн. податків і зборів, що складає 72% від загальних надходжень додаткових митних платежів внаслідок коригування митної вартості товарів.

Отже, при здійсненні зовнішньоекономічних операцій щодо товарів, які імпортуються за прямими контрактами, проведення митного оформлення у більшості випадків проводиться за ціною договору. При імпорті товарів за непрямими контрактами  частіше застосовуються другорядні методи визначення митної вартості товару.

Донецькою митницею ДФС постійно проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності щодо переваг укладання зовнішньоекономічних договорів (контрактів) купівлі-продажу, стороною якого є виробник товарів.