Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 109 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Відбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. Бахмута

Переглядів: 2349
03.03.2017 - 14:20

Шашки – захоплююча інтелектуальна гра, яка служить не тільки для розваги, а й для розвитку логічного мислення, кмітливості, виробляє вміння мислити абстрактно, виховує посидючість, просторову уяву і пам'ять.

Дитина, що вчиться цій грі, стає зібраною, самокритичною, звикає самостійно думати, приймати рішення, боротися до кінця, не засмучуватися у випадку невдачі. Ці якості дуже важливі при підготовці дошкільнят до школи. Ось чому в дитячих садках ця інтелектуальна гра знайшла гідне місце – працює низка гуртків, проводяться підгрупові та індивідуальні заняття, організуються ігри у повсякденні.

Цього року проходив ІV міський шашковий турнір для вихованців дошкільних установ. Протягом лютого 2017 проводились відбіркові тури у дитячих садках та на освітніх округах з метою формування шашково-ігрової компетенції дошкільників, сприяння їх інтелектуальному розвитку, пошуку та підтримці талановитих вихованців, створення умов для самореалізації особистості.

1 березня у Бахмутському міському Центрі дітей та юнацтва відбувся фінал турніру, в якому взяли участь 8 вихованців дитсадків – переможців півфіналів: Михайло Васюткін (ДНЗ №49), Аріна Швець (ДНЗ №18), Ярослав Лучніков (ДНЗ №55), Анжеліка Білоусова (ДНЗ №40), Єлизавета Муравльова (ДНЗ №25), Настя Іванова (ДНЗ №4), Юрій Пристинський (ДНЗ №52) і Філіп Ємельянов (ДНЗ №56). Серед малят на шашкових полях розгорнулися справжні баталії, вихованці змагалися в чесному бою за особисту першість. Спонсором турніру виступив засновник Бахмутського благодійного фонду «ДАР» Дмитро Рева, який привітав усіх з фінальним етапом турніру і побажав удачі. Діти під час гри проявили не тільки кмітливість, увагу, але й витримку, впевненість у своїх силах, а головне – гідно боролися за перемогу.

Усі учасники фіналу були нагороджені лего-конструкторами, іменними тортами від спонсору турніру. Переможців турніру Пристинського Юрія (дитсадок №52 «Райдуга») та Швець Аріну (дитячий садок №18) привітала і нагородила дипломами начальник Управління освіти Бахмутського міської ради Марина Рубцова. Для них був влаштований супертур: вони змагалися зі спонсором заходу Дмитром Ревою і майстром спорту з шашок,головним суддею відбіркових і фінальних турів, Людмилою Ведерко. Батьки і учасники турніру з захопленням спостерігали за фінальними партіями змагань. Маленькі чемпіони в черговий раз підтвердили своє звання, вигравши у дорослих суперників, і отримали супер-призи від спонсора.

Дитячі колективи дошкільних закладів №40 «Посмішка», №49 «Кріпиш», №31 «Рябінушка», №58 «Ясочка», №52 «Райдуга» прийшли підтримати юних шашистів спортивними та танцювальними номерами, за що отримали  від спонсора солодкі частування та розвиваючі ігри.

Велика дорога розпочинається з першого кроку. І, хто знає, може так статися, що сьогоднішні маленькі гравці завтра стануть чемпіонами країни.

Відбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. БахмутаВідбувся фінал міського шашкового турніру для дошкільнят м. Бахмута