Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Презедент України

Надходження до держбюджету від Донецької митниці ДФС наближаються до відмітки в 1 мільярд гривень

Переглядів: 2404
03.05.2017 - 13:05

Упродовж  І кварталу 2017 року  митниками Донеччини до Державного бюджету України перераховано 931 млн грн митних платежів. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, надходження зросли на 34% або більше, ніж на 237 млн гривень. Перевиконання митних платежів становить 8%  від доведеного індикативного показника.

Завдяки проведенню постійної неупередженої роботи у напряму контролю чистоти декларування, за січень - березень 2017 року митникам вдалось додатково зарахувати до скарбниці держави понад 6,5 млн гривень.

Але в позитивному тренді щодо збільшення надходжень митних платежів до скарбниці держави, який спостерігається протягом І кварталу 2017 року, є і негативні моменти. Як вже повідомлялось раніше, надходження митних платежів від Донецької митниці ДФС могли б зрости в рази за рахунок митного оформлення товарів, яке на даний час здійснюється суб’єктами господарювання в інших митницях ДФС. Так, сума перерахувань, що сплачені суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності в інших митницях ДФС, складає більше 1,7 млрд гривень.

Нагадуємо, що відповідно до започаткованого експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, 50% коштів від перевиконання митницею індикативних надходжень митних платежів до загального фонду держбюджету, Донецька область може витратити на відбудову місцевих доріг регіонального та загальнодержавного значення.

З урахуванням специфіки функціонування підприємств Донецького регіону, основу переліку  бюджетоформуючих товарів у січні - березні 2017 року становлять товари сировинної групи, які традиційно імпортуються для власних виробничих потреб підприємствами металургійної, вугільної, машинобудівної галузей Донецького регіону.

За підсумками роботи у звітному періоді основним бюджетоформуючим товаром по Донецькій митниці ДФС залишається вугілля – 43,7% від загальних перерахувань у держбюджет, або 406,1 млн гривень. Серед інших бюджетоформуючих товарів: інші метали й вироби з них – 108 млн грн, феросплави – 98 млн грн, вогнетривкі матеріали й вироби – 77 млн грн, промислове устаткування й транспорт – 60 млн грн перерахувань до державної казни.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами - членами,  упродовж  січня - березня поточного року митницею видано 413 сертифікатів

форми EUR.1, що на 5,5% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Останні статті на сайті