Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

ExportUA

Впровадження профільного та допрофільного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах

Переглядів: 11294
07.11.2011 - 07:57

Наприкінці жовтня на базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням відбувся семінар для заступників директорів шкіл  з навчально-виховної роботи  з проблеми «Формування готовності вчителя до реалізації профільного навчання шляхом впровадження курсів за вибором».

У своїх виступах  директор навчально-виховного комплексу №11 Хмельницька Л.К.,  заступник директора з навчально-виховної роботи школи № 7 Таган І.Є., заступник директора з навчально-виховної роботи школи №13 з поглибленим вивченням іноземної  мови Пойда О.С., заступник директора з навчально-виховної роботи школи №18 Жучок Л.Д., заступник директора з навчально-виховної роботи школи №5 з профільним навчанням Тимощук О.М.  презентували  моделі  організації профільного  та  допрофільного навчання  своїх навчальних закладів. Учасники семінару обговорювали питання щодо розвитку допрофільної підготовки та профільного навчання на освітніх округах. Навчальні заклади міста активно проводять маркетингові дослідження  щодо визначення найбільш питомих професій міста, активно співпрацюють з дошкільними та вищими навчальними закладами, підприємствами міста, проводять активну роз’яснювальну роботу серед батьків і учнів округу.

Щоб активізувати діяльність навчальних закладів міста щодо впровадження різних форм профільного навчання та технологій навчального процесу в профільній  школі, міським методичним кабінетом відділу освіти під керівництвом завідуючої міським методичним кабінетом Лисюк Н.В. були  вироблені пропозиції щодо  удосконалення якості умов  навчання, необхідних для ефективного функціонування профільної освіти.

Методист міського методичного кабінету Щепкіна В.А. висвітлила питання загальної системи організації профільної і допрофільної підготовки у школах міста.

Значну увагу організатори семінару приділили  психолого-педагогічному супроводу профільного навчання.  Практичний психолог центру практичної психології і соціальної роботи  Стрющенко А.В. ознайомила учасників семінару з організаційною моделлю психологічного супроводу учнів до профільних та профільних класів, а практичний психолог загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням  Головко В.А. провела ділову-гру  «Засідання шкільного медико-психолого-педагогічного консиліуму з формування до профільних груп».

Методичним кабінетом відділу освіти була надана допомога учасникам  семінару щодо контрольно-аналітичної діяльності заступника директора школи  в умовах профільності навчання. Активна робота в групах допомогла визначити рівень надання освітніх послуг школам різних типів. Розроблені рекомендації щодо удосконалення  організації профільного і допрофільного навчання, бо, як зазначалося на семінарі, на зміну традиційному принципу «вчити всіх» приходить важливий принцип «вчити всіх відповідно до потреб особистості і соціуму в цілому».

Семінар для заступників директорів шкіл  з навчально-виховної роботи  з проблеми «Формування готовності вчителя до реалізації профільного навчання шляхом впровадження курсів за вибором».Семінар для заступників директорів шкіл  з навчально-виховної роботи  з проблеми «Формування готовності вчителя до реалізації профільного навчання шляхом впровадження курсів за вибором».

Останні статті на сайті