Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 65 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Щодо дотримання діючих норм ДБН при заміні вікон

Переглядів: 17972
01.06.2018 - 15:51

До уваги населення,  установ, підприємств та організацій міста!

За останній час практика заміни існуючих, не завжди поганих дерев’яних віконних/дверних конструкцій на бюджетні серії металопластикових вікон стали набувати масового характеру. Такі вікна, як правило, не відповідають стандартам та будівельним нормам, а подекуди гірші за технічними характеристиками у порівнянні зі старими вікнами, які замінюються, що призводить до  погіршення санітарних умов перебування,  проявів грибка, цвілі, надмірної вологості та збільшується рівень захворюваності. 

У зв’язку з цим, Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради рекомендує дотримуватися діючих норм ДБН при заміні віконних/дверних блоків  в установах, підприємствах, організаціях та жилих помешканнях.

Згідно встановлених вимог ДБН  в 2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель» значення мінімально допустимого опору теплопередачі віконних конструкцій повинно становити Rqmin = 0,75 м2хК/Вт для І – температурної зони та Rqmin =0,6 м2хК/Вт.

Перелік вимог ДБН та ДСТУ:

ДБН в 2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель» встановлює значення мінімально допустимого опору теплопередачі віконних конструкцій повинно становити Rqmin=0,75 м²хК/Вт для І-температурної зони та Rqmin=0,6 м²хК/Вт для ІІ-температурної зони, для виконання цих вимог необхідно:

  • Застосовувати скло товщиною не менше ніж 4 мм. Склопакети мають відповідати вимогам ДСТУ Б В.2.7-107:2008 «Склопакети клеєні будівельного призначення. Технічні вимоги». Вибір товщини та типу скла має здійснюватися на підставі вимог ДСТУ-Н Б В.2.6- 83:2009 «Настанова з проектування світлопрозорих елементів огороджувальних конструкцій». 
  • Застосовувати 2-камерні склопакети, загальною товщиною не менше ніж 32 мм із застосуванням скла з низькоемісійним напиленням у кількості 2шт (мінімальні вимоги до склопакетів для виконання скління в приміщеннях, що опалюються) 
  • Застосовувати системи профілів з монтажною глибиною не менше 70 мм. Кількість камер у профілі має бути 5 або більше. Профілі ПВХ мають відповідати вимогам ДСТУ Б В.2.7-130 «Профілі полівінілхлоридні для огороджувальних будівельних конструкцій. Загальні технічні умови». 
  • Використовувати «теплий» підставочний профіль (монтажна глибина 43 мм,кількість камер – 5), або передбачити додаткові заходи по утепленню цього вузла примикання, для забезпечення відповідної теплоізоляції вузла нижнього примикання віконних конструкцій до конструкцій стін.

Віконні конструкції обов’язково повинні підтверджуватися відповідними сертифікатами, висновками та протоколами:

  • Сертифікат відповідності на вироби віконних блоків.
  • Висновки Державної санітарно-епідеміологічної експертизи на профільну систему. 
  • Протокол кваліфікаційних випробувань із визначенням коефіцієнта опору теплопередачі (Rq) віконних блоків.

Останні статті на сайті