Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

Верховна рада України

Розвиток стресостійкості як профілактика емоційного вигорання

Переглядів: 1673
19.11.2018 - 13:19

16 листопада 2018 року  в рамках роботи соціально-психологічного тренінгового центру «Шлях до успіху» Бахмутського міського центру зайнятості відбувся незвичайний тренінг: його слухачами стали 9 фахівців центру зайнятості відділу активної підтримки безробітних.

Не секрет, що робота з людьми емоційно дуже виснажлива, тому темою тренінгу стала профілактика емоційного вигорання, навички саморегуляції та стресменеджменту.  Мета заходу - набуття фахівцями служби зайнятості навичок аналізу стресових ситуацій і шляхів виходу з них, виявлення, активізація і використання внутрішніх ресурсів людини для вирішення проблем, зниження впливу негативних емоцій та їх трансформація в позитивні.

На початку заходу коуч Ксенія Насонова розтлумачила колегам поняття: стрес, його типи та види,  ознаки та симптоми емоційного вигорання.

Інтерактивна вправа «Асоціація» була  спрямована на зниження емоційної напруги та перехід з етапу переживання стресових ситуацій на етап їх усвідомлення. Потім тренер запропонувала колегам  пройти тестування власної стресостійкості та  дізнатися про дієві засоби емоційного відновлення після дії стресового фактору, навчитися на практиці застосовувати набуті навички.
Наступною частиною тренінгу були вправи, спрямовані на зменшення внутрішньої м’язової напруги з використанням масажеру мурашка-антистрес.
Під час заходу слухачі опанували експрес - методи подолання емоційної напруги та дихальні техніки відновлення емоційного стану, які в подальшому зможуть застосовувати в повсякденній роботі.

Розвиток стресостійкості як профілактика емоційного вигоранняРозвиток стресостійкості як профілактика емоційного вигорання