Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 53 гостя.

Верховна рада України

Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»

Переглядів: 2254
20.11.2018 - 16:29

20 листопада Донецька обласна служба зайнятості за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та уряду Польщі провела Регіональний Форум Кар'єри під гаслом «Живи і працюй в Україні!» у всіх містах і районах Донецької області. Центральні локації Форуму були знайдені в місті Бахмут і місті Маріуполь.

Родзинкою заходу стало проведення інтерактивного телемосту, який дозволив молоді поспілкуватися з однолітками, які проживають в населених пунктах, прилеглих до лінії розмежування: Авдіївка, Очеретине, Мар'їнка, Курахово і Торецькому.

У форумі взяли участь в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, перший заступник Бахмутського міського голови Тетяна Савченко, директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко, керівництво Донецької обласної державної адміністрації.

Захід був проведений з метою орієнтації учнів Донецької області на навчання в місцевих вищих і професійно-технічних навчальних закладах, подальше працевлаштування на українських підприємствах, для подолання дисбалансу регіонального ринку праці та попередження масового виїзду талановитої молоді на навчання і роботу за кордон, стимулювання бізнес-мислення і орієнтування молоді на підприємницьку діяльність, створення дієвого майданчика співпраці роботодавців, студентів, викладачів, сприяння їх зближенню в реаліях сучасного ринку праці та пошуку нових моделей взаємодії.

На початку заходу присутніх привітала перший заступник Бахмутського міського голови Тетяна Савченко та побажала учасникам форуму плідної праці та нових знайомств. Також до привітань Тетяни Савченко приєднався в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, після чого з презентаціями професій, яким навчають в їх навчальних закладів виступили Бахмутський професійний аграрний ліцей, а також Бахмутський, Дружківський і Лиманський центри профтехосвіти.

Фахівці служби зайнятості ознайомили юних гостей з різними локаціями форуму. Для дітей були організовані тематичні фотозони, майстер-класи, сектори профорієнтації та підприємництва, проведені презентації навчальних закладів та роботодавців області. Протягом святкової програми учасників заходу розважали аніматори, вокально-хореографічні та танцювальні колективи області.

У бізнес-секторі підлітки познайомилися з підприємцями, кожен з яких пройшов шлях від безробіття до успішного започаткування власної справи. Експерти по бізнесу Наталія Жіщенко, власниця підприємства «Парадигма», яке займається індивідуальним пошиттям, виробництвом шкільної форми, виготовленням вишивок, одягу і аксесуарів в українському народному стилі, і Олена Рвачева, яка створює предмети декору hand-made, розповіли власні історії успіху і надихнули дітей до самозайнятості.

Під час відвідування профорієнтаційної локації молодь пройшла тестування з визначення професійної спрямованості та перспектив побудови кар'єри, переглянули відеоролики та презентації онлайн-додатків служби зайнятості.

Наступний сектор представив навчальні заклади області машинобудування та матеріалообробка, аграрної галузі, будівництва і архітектури, залізничного транспорту, медицини, сфери освіти, енергетики і економіки.

Презентаційний модуль роботодавців ознайомив відвідувачів форуму кар'єри з вакансіями та актуальними спеціальностями найбільших роботодавців регіону.

Родзинкою заходу стало проведення інтерактивного телемосту, який дозволив молоді поспілкуватися з однолітками, які проживають в населених пунктах, прилеглих до лінії розмежування: Авдіївка, Очеретине, Мар'їнка, Курахово і Торецькому.  У форумі взяли участШколярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»Школярі Бахмута взяли участь в Регіональному Форумі Кар'єри «Живи і працюй в Україні!»

Останні статті на сайті