Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

У Бахмутському управлінні відбувся «круглий стіл» на тему: «Актуальні питання оподаткування комунальних підприємств»

Переглядів: 1654
04.03.2019 - 09:26

За ініціативою Бахмутського управління ГУ ДФС у Донецькій області  днями у конференц-залі Бахмутського управління було проведено засідання «круглого столу» щодо актуальних питань адмінстрування ПДВ, податку на приуток, декларування доходів громадян.

У заході взяли участь заступник начальника Бахмутського управління ГУ ДФС у Донецькій області Олена Тiшакова та представники комунальних підприємств міста.

Основною темою, яка піднімалася на засіданні, були новації у податковому законодавстві щодо адміністрування ПДВ.  Зокрема, оновлена система моніторінгу податкових накладних з урахуванням змін 2018 року та алгоритм роботи системи моніторінгу.

Застережила, що податкова накладна буде заблокована, якщо не відповідає відсікаючим критеріям та платник податку відповідає критеріям ризиковості або операція відповідає критеріям ризиковості. За порушення платниками ПДВ граничного строку реєстрації податкової накладної та розрахунку коригування до такої податкової накладної в ЄРПН (крім податкової накладної, що не надається отримувачу, складеної на постачання товарів/послуг для операцій: які звільнені від оподаткування або які оподатковуються за нульовою ставкою) передбачено накладення на платника ПДВ штрафу у відповідних розмірах.

Також звернула увагу, що Законом № 2628 внесені зміни до п.187.10 ст.187 Податкового кодексу України, яким передбачено застосування касового методу нарахування ПДВ при здійсненні платниками податків операцій з постачання теплової енергії, природного газу, інших житлово-комунальних послуг для конкретної категорії споживачів (бюджетні установи-неплатники ПДВ, фізичні особи, ЖЕКи й подібні до них установи).

В ході заходу також роз’яснені інші актуальні питання адміністрування ПДВ, податку на прибуток  та декларування доходів громадян, нарахування та сплати податку на нерухоме майно, орендної плати та земельного податку, а також легалізації доходів та заробітної плати  громадян, відповіла на запитання платників податків.

Повідомила, що платниками плати за землю та платникам єдиного податку 4-ї групи для надання звітності на 2019 рік необхідно отримати Витяги із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

У Бахмутському управлінні  відбувся «круглий стіл» на тему: «Актуальні питання оподаткування комунальних підприємств»