Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 65 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!

Переглядів: 1681
02.05.2019 - 15:54

20 та 21 квітня 2019 року у Бахмуті пройшов тренінг «Влада і молодіжна громада», який є частиною проекту «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону», що реалізується громадською організацією «Молодь Сходу України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Активну участь в якому прийняли амбітна та ініціативна молодь, представники громадської організації «Наша Гідність», студенти та члени студентського самоврядування Бахмутського педагогічного коледжу, Бахмутського медичного коледжу, Бахмутського колледжу мистецтв імені Івана Карабиця, Бахмутського коледжу транспортної інфраструктури, Горлівського інституті іноземних мов, представники студентської ради міста, головний спеціаліст Департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради та багато інших.

Компетентно та доступно ділилися знаннями досвідчені та професійні експерти-тренери: Володимир Феськов (експерт Інституту політичної освіти, м. Ужгород) та Олена Іванченко (голова ГО «Центр експертизи політики», м. Київ). В. Феськов відкрив тонкощі та труднощі взаємодії молодіжних громад з органами місцевої влади та адвокаційних кампаній; ознайомив учасників з м’якими (перемовини, зустрічі, круглі столи, вуличні заходи, медіазаходи тощо) та жорсткими (скарги, медіатиск, моніторинг, проведення акцій, пікетів, мітингів тощо) інструментами співпраці з владою.

З Оленою Іванченко учасники тренінгу мали змогу розібратися з процесом децентралізації в нашій державі, з’ясувати для себе, які ж є можливості у молоді та кожного з них долучитися до процесів змін у нашій країні; які є повноваження у органів виконавчої влади, що саме входить до компетенцій органів місцевого самоврядування; що і як саме може зробити молодь для власного міста, для якісного, комфортного та цікавого життя у власній громаді.

Дуже насиченими, цікавими та інформативними були два дні тренінгу. Відкрита та тепла атмосфера була у процесі роботи, учасники дуже жваво включалися в дискусії та обговорення, продуктивно та оригінально справлялися з практичними завданнями тренерів. Інформаційні блоки чергувалися з практичними завданнями, рольовими та онлайн-іграми, інтерактивними методами, щоб учасники у процесі вирішення проблемного питання застосували та відпрацювали отримані знання. Учасники отримали нові знання та вміння для ефективного впливу на місцеві органи влади, якими зможуть поділитися у власних громадах.

Активні, сучасні, амбітні та ініціативні хлопці та дівчата, які прагнуть змін у власному місті та державі, були учасниками нашого тренінгу. Кожен сповнений енергії, цікавих ідей, мотивації та бажання до подальшої участі у проекті, наступним етапом якого є проходження конкурсу для участі в стажуванні у департаментах Донецької ОДА. Зміни починаються з кожного!

Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!Молодь Бахмута долучилась до участі у проекті  «Посилення ролі молоді в управлінських процесах Донецького регіону»!