Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Відкриваємо світ прекрасного дошкільникам

Переглядів: 8477
17.01.2012 - 12:04

12 січня 2012 року на базі дошкільного навчального закладу № 10 «Кристалик»  відбулося  засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання».

Метою  засідання стало усвідомлення  педагогами важливості та необхідності на сучасному етапі впровадження гуманістичних принципів в роботі з дошкільнятами; надання освітньо-виховному процесу інтегрованого характеру з опорою на знання особливостей психологічного віку дітей.
На початку засідання методистом міського кабінету Нікітіною І.І. було створено мотиваційне поле з метою усвідомленого сприйняття матеріалу.

Практична частина з членами творчої групи включала перегляд виховного заходу за темою «Минуле, теперішнє та майбутнє  каміння», яке проведено вихователем дитячого садка № 10 Тиховою Т.А. Діяльність з дітьми була побудована на підставі впровадження сучасних підходів до освітньо–виховного процесу: гуманізація, психологізація, інтеграція та впровадження інноваційних технологій з використання нової техніки малювання на камінцях.

Теоретично – практичну частину за темою «Реалізація гуманістичних принципів з урахуванням гендерного підходу до дітей» розкрили вихователь-методист дошкільного закладу № 10 Мілованова М.В. та практичний психолог дошкільного закладу № 10 Вегеріна О.П., що дало змогу слухачам усвідомити сучасні тенденції та вимоги щодо співробітництва дорослого з дітьми.
Керівник творчої групи  вихователь-методист ДНЗ № 32  Котляр Т.В. через мультимедійні презентації ознайомила з особливостями застосування  нетрадиційних технік малювання (хеппінг, монотіпія, плямографія) та творчістю українського народного художника  Миколи Пимоненко, після чого всі учасники мали можливість реалізувати свої творчі задуми за допомогою саморобних масляних та солодких фарб.

Підводячи підсумки, методист ММК Нікітіна І.І. зазначила, що засідання довело правдивість слів  В.О. Сухомлинського: «Творчість – це діяльність, де розкривається духовний світ особистості, це своєрідний магніт, що притягує людину до людини»

Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання». Засідання творчої групи для вихователів дошкільних установ  «Чарівний світ прекрасного», на якому піднімалася тема «Здійснення гендерного підходу до дітей засобами впровадження нетрадиційних технік малювання».