Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 2158
19.05.2020 - 11:52

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 19 травня 2020 року

Охорона здоров’я

На території Бахмутської міської об'єднаної територіальної громади за останню добу випадків з підозрою на COVID-19 не зареєстровано.

Від першого зареєстрованого випадку, із 9 інфікованих осіб:

-7 людей одужало (з них 1 медпрацівник);

-1 особа знаходиться на лікуванні у інфекційному відділені КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування м. Бахмут»;

-1 особа померла.

На самоізоляції знаходиться 12  мешканців, які повернулися із-за кордону.

КНП «БЛІЛ м. Бахмут» отримало від Філії Асоціації «Medicos del Mundo» в Україні (Лікарів миру) благодійну допомогу:

- Халати хірургічні – 500 шт.,

- Респіратор БУК-3К – 150 шт.,

- Рукавички нітрилові – 5000 пар,

- Шапочка – 1000 шт.,

- Диспенсер РХ 5М – 10 шт.,

- Пульсоксиметри – 5 шт.,

- Бахіли одноразові – 100 шт.

Медичні вироби суттєво покращують рівень інфекційної безпеки медичних працівників, що здійснюють надання медичної допомоги хворим на гостру коронавірусну інфекцію COVID-19.

Соціальний захист

Управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради розпочато призначення допомоги фізичним особам-підприємцям, які виховують дітей віком до 10 років та які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Таку допомогу вже отримали 22 особи, загальна кількість звернень - 40.

11 ветеранам війни, мешканцям Бахмутської громади, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» була профінансована разова грошова допомога на загальну суму 14,8 тис. грн.

До відома громадян!

  • З 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину. Планується відновити рух міського і приміського наземного транспорту, дозволити проведення спортивних змагань без глядачів, роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

             З 25 травня Уряд планує відкриття дитячих садочків, а також відновити роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

             Третій етап послаблень карантину включатиме в себе початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути запущено в червні.

  • На сайті Міністерства охорони здоров’я опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Сформовані проєкти тимчасових рекомендацій:

-  Про проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

-  Про перебування дітей у закладах дошкільної освіти.

-  Про роботу готелів.

-  Про перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

-  Про роботу деяких закладів фізичної культури та спорту.

Свої пропозиції до тимчасових рекомендації можна надіслати на електронну пошту до 18:00 19 травня 2020 р.: Povoroznyk.igor@gmail.com

  • В Україні планується відкрити пляжний сезон. Спеціалісти-медики підтвердили, що сіль у морській воді разом із сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудник коронавірусної хвороби.