Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 125 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Пам'яті Валентини Андріївни Ставрулової

Переглядів: 932
14.01.2021 - 12:02

На вісімдесят другому році пішла з життя Почесний громадянин міста Ставрулова Валентина Андріївна.

Ставрулова Валентина Андріївна народилася 13 лютого 1938 року в м.Бердянськ, Запорізької області.

З 1954 року по 1958 рік навчалася в Артемівському педагогічному училищі, після закінчення якого отримала кваліфікацію - вчитель початкових класів.

У 1975 році закінчила філологічний факультет Донецького університету за фахом - вчитель російської мови та літератури.

Трудову діяльність розпочала в 1958 році учителем початкових класів школи № 80 міста Новогорлівка, в 1959 році - вчитель початкових класів школи - інтернату № 2 міста Артемівська, 1966 - вчитель початкових класів, а з 1971 року - вчитель російської мови та літератури в старших класах школи № 22 міста Артемівська.

          Ставрулова Валентина Андріївна працювала вчителем з 1958 року по 2002 рік та мала педагогічний стаж - 45 років.

  З 2001 року Ставрулова Валентина Андріївна була членом Артемівської міської ради ветеранів війни і праці, працювала з молодим поколінням в секції «Ветерани - молоді» міста Артемівська. Для роботи з молоддю вона розробила 55 тем лекцій-бесід, в яких розповідала про любов до рідного краю, історію країни, міста.

Ставрулова Валентина Андріївна є автором 15 поетичних збірок, пісень і автобіографічних повістей «Співаю життя» і «Роздуми». Вона - патріот міста, в її віршах відбивається любов до міста, до людей, які працюють на благо нашого міста.

Протягом 30 років вела гурток «Літературне краєзнавство» на базі школи № 22, привчала любити рідне місто і Донецький край, її учні продовжили свою любов до рідного краю в своїх віршах і нарисах.

Валентина Андріївна була учасником і переможцем різних літературних конкурсів: «Герої-переможці серед нас» (2011), «Чи знаєш ти своє місто» та інші, працювала над творчої обробкою зібраного поетичного матеріалу ветеранів Другої світової війни та дітей війни і підготувала до публікації збірки віршів : «Подвигу жити в віках», присвячений 75-й річниці Донецької області і «на вічну пам'ять вогонь», присвячений 65-річчю визволення Артемівська та Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

У 2008 році Ставрулова Валентина Андріївна стала переможцем міського конкурсу «Людина року» в номінації «За кращу художньо - публіцистичну роботу про місто».

Нагороджена: Грамотою Міністерства освіти СРСР (1976), Грамотами Донецького обласного відділу освіти (1976, 1983), Грамотами Артемівського міського відділу освіти (1983,1988,2010), медаллю «Ветеран праці» (1993), званням «Учитель - методист» (2000), Подякою відділу культури Артемівської міської ради (2004), грамотами виконавчого комітету Артемівської міської ради (2007, 2008), грамотами міської ради ветеранів війни і праці (2007, 2010), Почесною грамотою ради організації ветеранів Донецької області (2009), Подякою ради ветеранів працівників освіти і науки (2011), грамотою відділу культури Артемівської міської ради (2011), Почесною грамотою Артемівського краєзнавчого музею за перше місце в конкурсі-вікторині «Чи знаєш ти своє місто» (2011).

Творчість Валентини Андріївни робить наше життя кращим. Її поезія дарує нам душевність і теплоту, щодня прикрашаючи світ, в якому ми живемо.

Міський голова, Бахмутська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щире співчуття рідним і близьким Ставрулової Валентини Андріївни.

Валентина Андріївна завжди буде для нас прикладом безмежної відданості своїй професії. Ми назавжди запам'ятаємо її невгамовну життєву енергію, життєрадісність, мудрість, високі душевні і етичні якості.

Світла пам'ять про неї збережеться в наших серцях назавжди.

Останні статті на сайті