Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 76 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Інформаційно-роз`яснювальна кампанія щодо податкових питань

Переглядів: 1137
08.04.2021 - 10:35

Головне управління ДПС у Донецькій області систематично проводить інформаційно-роз`яснювальні кампанії щодо податкових питань. Так, наразі, продовжується проведення роз`яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

До проведення роз`яснювальної роботи з метою підвищення іміджу та ступеня довіри платників податків до податкової служби Головним управлінням ДПС у Донецькій області залучаються відомі громадські діячі, спортсмени, актори, інші публічні особи.

Пропонуємо Вам для використання в роботі фото- та відеоматеріали: Євген Олейник: «Місце патріотизму є в кожного з нас у повсякденному житті. І обов’язкове декларування своїх доходів – це також його прояв».

Євген Олейник: «Місце патріотизму є в кожного з нас у повсякденному житті. І обов’язкове декларування своїх доходів – це також його прояв».

На сьогодні вже чимало мешканців Донецької області прозвітувалися про отримані доходи, є серед них і видатні знаменитості нашого регіону.

Так, до деклараційної кампанії приєднався Євген Олейник - український актор родом з Донеччини, на рахунку якого вже більше 30 робіт в кіно-, теле- та театральних проектах. Він запям'ятався глядачам за ролями сильних, надійних та вольових чоловіків, «справжніх козаків» -  патріотів своєї землі. Але чітка громадянська позиція притаманна йому і в повсякденному житті, і один з її проявів - декларування доходів.

 

ГУ ДПС у Донецькій області вже повідомляло Вам про розробку та запровадження на Донеччині мобільного додатку «Legal ZrPlat». Просимо розмістити за допомогою інформаційно-телекомунікаційних засобів (офіційний вебсайт, сторінка в соціальній мережі тощо) інформаційне повідомлення щодо нього наступного змісту:

Мобільний додаток #Legal_ZrPlat – на допомозі добробуту громади

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 01 січня 2015 року в Україні впроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.

До підакцизних товарів відносяться: алкогольні напої, пиво, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну.

Даний податок становить 5 відсотків від вартості товару, який повинні сплачувати суб’єкти господарювання, що реалізують підакцизні товари в роздріб. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком.

Податкова Донеччини акцентує увагу, що акцизний податок з роздрібної реалізації підакцизних товарів спрямовуються до місцевих бюджетів, тож, вимагаючи фіскальний чек при продажу такої продукції, свідомий покупець допомагає розвитку та добробуту своєї громади.

Вже більше року на Донеччині працює мобільний додаток «Legal ZrPlat», який сприяє виявленню фактів порушень законодавства про працю та протидіє незаконному обігу підакцизної продукції.

Враховуючи суспільний попит, цей додаток було доповнено новою вкладкою «Поскаржитись на невидачу чеків», що дозволить оперативно реагувати на випадки невидачі фіскального чеку. Як і з попередніми вкладками, тут можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно.

Завантажити безкоштовний мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details...) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1). Всі отримані повідомлення розглядаються з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

Підписатися на Facebook

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot