Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 74 гостя.

Урядовий портал

Прийнято постанову КМУ № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей»

Переглядів: 2961
01.06.2021 - 12:54

До уваги мешканців Бахмутської міської територіальної громади!

З метою реалізації Закону України № 646-IX від 02.06.2020 « Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» (далі – Постанова № 397), яка набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Постановою № 397 затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яким передбачається надавати одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічної самостійності. Така фінансова допомога надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (6000,00 грн.*15=90000,00 грн.)

Згідно з Порядком для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, подає до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб-портал електронних послуг:

  • заяву про надання фінансової допомоги встановленої форми;
  • довідку про відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством (не подається, якщо центром зайнятості за наявності технічної можливості відомості про особу отримано шляхом інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС);
  • бізнес-план.

Крім того центр зайнятості самостійно дізнається про наявність (відсутність) у заявника обтяжень рухомого та нерухомого майна.

Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією за результатами розгляду бізнес-плану та поданих документів у присутності особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність (за її згодою), та оформляється протоколом.

Комісія прийматиме рішення з урахуванням конкретних життєвих обставин про надання фінансової допомоги особам з обтяженнями майна, незнятою судимістю чи боргами по кредитам.

Особа, якій вирішено надати допомогу, повинна буде створити юридичну особу чи реєструватися як фізична особа підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.

Останні статті на сайті