Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 78 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Уряд затвердив Порядок надання 14-денної відпустки при народженні дитини для чоловіків та інших членів сім’ї

Переглядів: 4767
21.07.2021 - 08:31

На засіданні Кабінету Міністрів 7 липня 2021 року був затверджений Порядок надання відпустки при народженні дитини для батька та інших членів родини терміном 14 днів (постанова Кабінету Міністрів України від 07.07.2021 № 693).

До числа осіб, які мають право на таку відпустку, віднесли:

  • чоловік, дружина якого народила дитину. Повинен подати заяву про надання відпустки та пред'явити документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб;
  • батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, за умови, що вони спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Надає заяву про надання відпустки та пред'являє документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, довідку про реєстрацію місця проживання;
  • баба або дід, або інший повнолітній родич дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір'ю (одиноким батьком). Повинні надати заяву про надання відпустки та пред'явити документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, а також заяву одинокого батька, в якій засвідчують невикористання ним такої відпустки та зазначають особу, яка фактично здійснюватиме догляд за дитиною.

Працівник, який протягом трьох місяців з дня народження дитини був звільнений та працевлаштований на інше підприємство (в установу, організацію) чи до фізичної особи, яка використовує найману працю, до заяви про надання відпустки повинен додати також довідку про її невикористання на попередньому місці роботи.

Відпустка надають одноразово тривалістю, якою визначає працівник у письмовій заяві про її надання (але не більш як 14 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів), не пізніше ніж протягом трьох місяців з дня народження дитини. Цю відпустку треба використана працівником не пізніше 104-го дня з дня народження дитини. Вона не підлягає грошовій компенсації та поділу на частини. При народженні двох і більше дітей від однієї вагітності тривалість відпустки не збільшують.

За додатковою інформацію звертайтесь, будь ласка, до Управління за телефонами «гарячої лінії»: 099-713-39-80, 099-713-42-50, також за телефонами: 089-22-00-142, 089-22-00-143.

Останні статті на сайті