Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

ExportUA

Монетизація субсидій: «живі гроші» для всіх

Переглядів: 4449
23.07.2021 - 08:44

До травня цього року українці мали можливість отримувати субсидію як у грошовій готівковій формі («живими грошима» на банківську картку або через пошту), так і в грошовій безготівковій формі (коли Ощадбанк перераховував суми надавачам житлово-комунальних послуг). З травня, згідно з Постановою уряду «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14 квітня 2021 року, субсидію «живими грошима» отримуватимуть уже всі. І якраз ця зміна викликає у громадян чимало запитань. Міністерство соціальної політики відібрало найтиповіші з них і дає роз’яснення.

Якщо документи на субсидію подавалися на початку минулого опалювального сезону, а кошти перераховувалися в Ощадбанк, який оплачував комунальні платежі, то чи треба заново все оформлювати?

Так, потрібно. Тому що громадянин має вказати, куди саме потрібно перераховувати кошти: на банківський рахунок чи на відділення пошти. У таких випадках не передбачено автоматичного призначення житлової субсидії на наступний період. Нагадаємо, 19 травня 2021 року Уряд прийняв рішення, згідно з яким розгляд питань щодо призначень житлових субсидій на наступний рік домогосподарствам, що отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, окрім:

— домогосподарств, яким  грошова субсидія  надавалася у грошовій безготівковій формі;

— була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень, внутрішньо переміщені особи);

— була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому    приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

До квітня отримувала безготівкову субсидію. У червні подала заяву в Ощадбанк для переведення залишку субсидії за квітень на картковий рахунок. Коли  можна буде отримати ці кошти?

Для одержувачів безготівкової субсидії передбачено, що Ощадбанк перераховує суми субсидії за минулий опалювальний період, які зекономлені станом на 1 червня поточного року. Наразі таке перерахування здійснюється для одержувачів, які мають відкриті рахунки у Ощадбанку, тому відповідні кошти мають бути відображені на банківському рахунку. Якщо ж одержувач не має відкритого рахунку Ощадбанку, то у такому випадку для отримання зекономлених сум субсидії рахунок слід відкрити до грудня поточного року.

Раніше субсидія надходила на карту ПриватБанку, з якої ми самі оплачувати комунальні послуги. Чи треба зараз поновлювати документи?

Питання про перепризначення субсидії на наступний період буде розглядатися автоматично без вашого звернення, оскільки ви отримували її до цього “живими грошима”. У таких випадках, як зазначається у рішенні Уряду від 19 травня ц.р., питання розглядається без звернення громадян, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років.

Чи буде нарахована пеня за травень через невчасну сплату комунальних послуг, якщо виною тому затримка є субсидії?

 Як зазначено у статті 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії.

Чи може онук на свій банківський рахунок отримувати субсидію, оформлену на бабусю?

Ні, виплати йдуть тільки на рахунок заявника. 

Коли запрацює сайт отримувачів субсидій?

Реєстр отримувачів субсидії, до якого є доступ за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua  , працює у штатному режимі. Інформація у ньому оновлюється щомісяця. Найближчим часом до нього будуть завантажені дані про призначені органами соціального захисту населення у червні поточного року житлові субсидії (на неопалювальний сезон з травня по вересень включно).

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Отримати більш детальну інформацію можливо за телефонами «гарячої лінії» Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради: 099 713 39 80 та 099 713 42 50, а також за телефонами: 089 22 00 142, 089 22 00 143.

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради

Останні статті на сайті