Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 49 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Урочистий захід з відкриття муралу «Поміж літерами»

Переглядів: 943
13.08.2021 - 14:40

У Бахмуті, по вул. Леваневського, 117, за участю керівництва Бахмутської міської ради та громадськості, відбувся урочистий захід з відкриття муралу. Стінопис створено в межах міжнародного проєкту ARTIFAKE.

Це ініціатива громадської організації «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Асоціацією аудіовізуальних репортерів (Вірменія) та Фундацією «Art Transparent» (Польща) за фінансової підтримки міжнародних та українських донорів.
Малюнок українського мураліста із Сєвєродонецька Яна Птушко  «Поміж літерами» став другим арт-об’єктом в Україні, який безпосередньо звертається до місцевих жителів, закликає їх мислити критично та вчитись відрізняти фейкові новини від правдивих. На перший погляд, у центрі муралу зображено слово TRUE (англ. «правдивий», «справжній»), але, уважно придивившись до малюнку, ми бачимо, як за словом TRUE ховається FAKE (англ. «підроблений», «сфабрикований»). Таким чином автор намагається продемонструвати підступність фейкових новин, які вводять людей в оману, бо маскуються під правду. Біля муралу також встановлена інформаційна табличка з QR-кодом, який веде до сайту, де можна перевірити власний рівень медіаграмотності.
«Завдяки міжнародному проєкту ARTIFAKE у нашому місті відкривається новий арт-об’єкт, який не тільки прикрашатиме міський простір, але й матиме смислове значення. Цей стінопис має привернути увагу жителів до важливості критичного мислення та боротьби з дезінформацією. Але проти такого явища існує «антидот» – критичне мислення», — зазначила секретар Бахмутської міської ради Анастасія Касперська.
Від імені міського голови Анастасія Петрівна подякувала організаторам проєкту, мешканцям будинку, громадськості за активну життєву позицію та участь у реалізації арт-об’єкту

237831996_559855765367951_8285074325078401216_n

Останні статті на сайті