Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Верховна рада України

ВИХОДЬ НА СВІТЛО!

Переглядів: 301
19.08.2024 - 16:55

Незадекларована праця може здаватися вигідною, адже дозволяє уникати податків і соціальних виплат, проте це несе серйозні ризики як для працівників, так і для роботодавців. Працівники втрачають соціальний захист, пенсійне забезпечення та стабільність на робочому місці, а роботодавці ризикують отриманням штрафів та погіршенням репутації. 

Особливо під час війни тіньова праця шкодить економіці та обороноздатності країни. За даними експертів, через незадекларовану працю державний бюджет втрачає мільярди гривень—кошти, які могли б бути спрямовані на важливі державні потреби. 

Щоб боротися з цією проблемою, Державна служба України з питань праці проводить інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Її мета—підвищити обізнаність роботодавців та працівників про важливість легальної праці. 

Нагадуємо, що безкоштовну професійну консультативну допомогу в сфері повноважень Державної служби України з питань праці можна отримати у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці, на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/ або скориставшись сервісом «Інтерактивний інспектор» за посиланням: interaktuvnyiinspektor_smu@ukr.net. 

Джерело: https://www.facebook.com/photo?fbid=917812357053672&set=a.296577355843845.