Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Трагічна сторінка нашої історії

Переглядів: 5879
11.01.2013 - 12:48

11 січня у м. Артемівську біля меморіалу «Стіна плачу» (шахта підприємства ЗАТ «Завод шампанських вин «Артемівськ Вайнері») відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни, які були замуровані німецько-фашистськими загарбниками.

Відкрила мітинг-реквієм секретар Артемівської міської ради Світлана Кіщенко: «Ця біда не оминула і наше місто. На початку січня 1942 року сюди в алебастрові шахтні виробки фашисти опустили більше трьох тисяч євреїв.

Загнані в цю "камеру" виробок і старий, і молодий були наглухо замуровані.

При одній лише думці про жертви, чия «вина» була лише в тому, що вони - євреї, в серці знову і знову спалахує біль.

Трагедія єврейського народу - це страшний урок всьому людству.
Про те, що відбувалося в ті страшні роки, треба говорити. Про це треба розповідати тим, хто, на щастя, уникнув такої долі і навіть не має уявлення про масштаби трагедії, щоб уникнути тих страшних подій, адже глухота, незнання, душевна черствість - прямий шлях туди, звідки з таким трудом і втратами вдалося вибратися».

Також у заході взяли участь голова Артемівської міської організації Партії регіонів Олександр Шинкаренко, представник Донецького благодійного фонду «Хесед Цдака» Тетяна Колєва, ветерани Великої Вітчизняної війни, члени єврейської громадської організації, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молодь та ЗМІ.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти біля меморіального комплексу.

Izobrazhenie_001Izobrazhenie_003Izobrazhenie_014Izobrazhenie_023Izobrazhenie_030Izobrazhenie_039Izobrazhenie_048Izobrazhenie_067Izobrazhenie_076Izobrazhenie_087Izobrazhenie_095Izobrazhenie_098

Останні статті на сайті