Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Для повернення сплаченого податку на нерухомість достатньо подати заяву до органів Міндоходів

Переглядів: 5970
24.07.2013 - 10:02

Платники податків можуть безперешкодно отримати сплачені кошти за податок на нерухомість. Для цього їм потрібно лише звернутися із заявою до територіального органу Міндоходів.

Однак, наголошують фахівці Міністерства, робити це потрібно після набрання чинності Закону України, яким внесено зміни до адміністрування цього податку, та не пізніше трьох років з дня сплати коштів.

У заяві платник має чітко вказати напрям перерахування коштів – на поточний рахунок у банку або повернення готівкою по чеку. Також сплачені кошти можна зарахувати до сплати податку на нерухомість у 2014 році або перерахувати на погашення грошового зобов’язання з інших платежів, які контролюються Міндоходів.

 По отриманню такої заяви орган Міндоходів готує висновок про повернення відповідних сум коштів з бюджету та передає його до органу Держказначейства для перерахування коштів платнику.

За статистикою Міністерства, податок на нерухомість вже сплатили 3,9 тис. платників-фізичних осіб. Бюджет отримав трохи більше 2 млн. грн. податку.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості. Відповідно до закону, податок на нерухомість за поточний рік сплачуватиметься  у 2014 році.

Останні статті на сайті