Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Урядовий портал

Всіх об’єднало Шевченкове слово!

Переглядів: 4037
05.05.2014 - 12:14

Є багато духовних цінностей, які об’єднують українців, і серед них є важливим об’єднуючим фактором  слово Великого Кобзаря - Т.Г. Шевченка.

Центральна міська бібліотека в рамках Року Шевченка провела низку заходів, які відкрили для нас Тараса Григоровича не тільки як народного поета і геніального митця, а і як національного пророка, апостола правди, заступника знедолених - символу українського народу.

30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. Понад дві години в її стінах проходила літературно-мистецька конференція «Нас єднає Шевченкове слово!».

Відкрили конференцію студенти АКТІ – переможці конкурсу на краще прочитання поезії Шевченка. Вони емоційно в шевченківських віршах передали всю любов до поета. Орденов Олександр і Павленська Світлана прочитали свої вірші-присвяти Кобзарю.

З захопленням всі слухали емоційні виступи Тав’єнко Інни з віршами місцевої поетеси С.Решетової «До Заповіту». 

Цікаві міні-презентації за темою «Образ Кобзаря в монументальному та образотворчому мистецтві» підготували студентка ДонУЕП Купова Лія та студенти АКТІ Черкашенко Кирил і Чубатенко Єгор. (Викладачі ДонУЕП Титова Ольга Борисівна та Ольховська Галина Михайлівна).

Науковий співробітник Артемівського краєзнавчого музею Д’яконова Євгенія Борисівна підготувала відео-презентацію про художню спадщину Тараса Шевченка. Перед присутніми на медійному екрані з’явились живописні полотна, портрети, малюнки та офорти талановитого художника.

Зі звітом про участь в ювілейній обласній виставці творчих робіт артемівських та часів-ярських майстринь розповіла керівник творчої лабораторії «Оберіг» при реріховському товаристві Кравченко Світлана Анатоліївна.

З їх роботами учасники конференції могли познайомитись на виставці у бібліотеці.  Радували око витинанки учнів Часів-ярської школи мистецтв, дивували всіх малюнки та поетичні твори Кобзаря, портрети Шевченка на картоні та керамічних виробах, які підготували до 200-річного ювілею школярі міста.

Тему «Музичної Шевченкіани» розкрила викладач світової та української літератури музичного училища ім. І.Карабиця Анікєєва Варвара Вікторівна. А студенти цього вузу Олександра Дєєва, Олексій Філатов, Назар Бойко виконали пісні, покладені на слова Шевченка. З великим піднесенням зал слухав вірші-присвяти геніальному поету, які написали відомі в місті поетеси Валентина Ставрулова та Валентина Білецька. В залі також прозвучала пісня на слова В. Білецької «Літа молоді», музику до якої написав викладач школи мистецтв Пєтух Б.Г., а виконала його студентка хорового відділення АМУ Тарасенко Ірина.

Начальник відділу обслуговування Голопьорова В.І. оголосила переможців вікторини «Поет-пророк і символ України». Ним стала Ставрулова В.А., пенсіонерка, колишній вчитель, Почесний громадянин міста.

Директор Артемівської міської ЦБС Біленко Т.М. вручила сертифікати та подяки студентам та викладачам за активну участь підготовці в конференції.

Присутні на заході були щиро вдячні її організаторам за змістовну цікаву інформацію представлену на конференції і говорили, що дійсно Шевченкове слово об’єднало всіх людей різного віку та  соціальної приналежності.

 Ми розуміли, що хоч і століття  пролягли між добою Т.Г.Шевченка і нашими днями, але час не  відділяє нас від нього, не послаблює чарівності та сили Кобзаревого слова.

30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери. 30 квітня в читальному залі бібліотеки зібрались ті, кому небайдужа багатогранна творчість Кобзаря: школярі і студенти, викладачі вузів, вчителі шкіл, службовці, робітники і пенсіонери.

Останні статті на сайті