Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Презедент України

Міндоходів роз’яснило 48 актуальних податкових питань в узагальнюючих податкових консультаціях

Переглядів: 2405
09.07.2014 - 08:05

Міністерство доходів і зборів України затвердило 4 узагальнюючі податкові консультації. Їх темами стали найактуальніші питання, з якими платники найчастіше зверталися за роз’ясненнями до органів доходів і зборів.

Фахівці Міністерства роз’яснили застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, витрат на гарантійний ремонт або гарантійні заміни товарів, сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з купівлі іноземної валюти, а також податкового обліку поворотної фінансової допомоги.

«Під час зустрічей з малим і середнім бізнесом я неодноразово чув нарікання на практику індивідуальних податкових консультацій, які бізнес вважає корупційними. Тому тепер ми приділяємо багато уваги узагальнюючим податковим консультаціям, які розробляються в діалозі з громадськістю і забезпечують єдине тлумачення податкового законодавства для всіх платників,» - сказав Перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус.

Загалом у затверджених консультаціях надано відповіді на 48 податкових питань.

Так, зокрема, вирішено питання щодо неврахування при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій сум кредиту, депозиту, поворотної фінансової допомоги та посередницьких операцій, роз’яснено порядок відображення у податковому обліку платників податку запровадженого збору на обов’язкове державне пенсійне страхування на купівлю валюти та  витрат з гарантійного ремонту. Акцентовано увагу на праві платників податку на прибуток враховувати витрати на гарантійний ремонт незалежно від статусу покупця (фізична або юридична особа).

Крім того, на конкретних числових прикладах проілюстровано порядок податкового обліку операцій за отримання та повернення поворотної фінансової допомоги.

Усі проекти узагальнюючих податкових консультацій попередньо пройшли стадію обговорення згромадськістю та отримали схвальну оцінку. Всі роз’яснення чіткі та зрозумілі, що дає можливість платнику уникати двозначного трактування деяких норм податкового законодавства.

Із текстами узагальнюючих податкових консультацій можна ознайомитися за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/.