Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Створення здоров’язбережувального освітнього простору Артемівської школи №5 за ідеями В.Сухомлинського

Переглядів: 2647
11.11.2014 - 08:10

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 13.05.2014 №583 «Про завершення І етапу дослідно-експериментальної роботи на базі Артемівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням Артемівської міської ради Донецької області» навчальний заклад розпочав ІІ (концептуально-діагностичний) етап дослідної діяльності з теми «Створення здоров’язбережувального освітнього простору школи за ідеями В.Сухомлинського та в контексті інновацій шкільної освіти».

Проведена педагогічна рада 07.11.2014 з теми «Вимоги до сучасного уроку щодо формування здорового способу життя учнів в контексті педагогічної спадщини В.Сухомлинського» у формі «Педагогічна рада – методичний день» дала можливість провести ґрунтовне теоретичне та практичне вивчення проблеми впровадження здоров’язбережувальних ідей В.Сухомлинського в навчально-виховний процес сучасної освіти.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Вікторія Головко, на прикладі освітнього простору Павлиської школи, окреслила ряд важливих питань, над якими працюватиме колектив закладу протягом проведення ІІ етапу експерименту. Педагоги школи Тетяна Донченко, Ірина Коваленко, Наталя Жирова дали відкриті уроки з використанням ідей В.Сухомлинського в сучасному уроці, а педагоги Наталя Цимбал та Ірина Маркіна продемонстрували відеофрагменти з самоаналізами уроків. Практичного значення набув виступ Ольги Наголенко щодо формування інтелектуального здоров’я учнів засобами читання з точки зору педагога-гуманіста. Доречним було вивчення питання впровадження ідей Василя Олександровича у позакласній діяльності, з яким ознайомила присутніх Ірина Краснова. Актуальним є вивчення питання збереження емоційного здоров’я учнів та педагогів з погляду педагога-новатора, з яким ознайомила учасників педагогічної ради практичний психолог Олена Піщалка.

Рішення педагогічної ради дало можливість переконатися в тому, що педагогічний колектив школи на правильному шляху реалізації своєї експериментальної діяльності.

Артемівський навчальний заклад ЗОШ №5  розпочав ІІ етап дослідної діяльності з теми «Створення здоров’язбережувального освітнього простору школи за ідеями В.Сухомлинського та в контексті інновацій шкільної освіти».