Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 60 гостей.

Верховна рада України

Торгівля людьми під час війни: як не стати жертвою?

Переглядів: 43
10.05.2024 - 14:26

З початку війни ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми значно підвищився. Це пов’язано з тим, що частина людей виїхала на тимчасове місце проживання до Європи, частина переміщена всередині країни, а значна кількість людей примусово вивезені на території росії та білорусі. Окрім того, російська агресія та злочини, вчинені країною- агресоркою стосовно мирного населення України, зокрема, їх незаконне утримування, перебування в полоні та використання у збройному конфлікті, загострили проблему трудової та сексуальної експлуатації. 

Торгівля  людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це не лише сексуальна експлуатація або випадки, пов’язані із викраденням людей. Більшість постраждалих серед українців перебували в трудовій експлуатації або були втягнені в злочинну діяльність. 

Як не стати жертвою торгівлі людьми за кордоном? 

  1. Будьте обачними під час знайомства та спілкування з незнайомцями. 
  2. Ніколи і нікому не віддавайте свій паспорт чи інші документи, які підтверджують особу, тримайте їх копії окремо від оригіналів. 
  3. Постійно контактуйте з близькою людиною в Україні, особливо під час перетину кордону. 
  4. Працевлаштовуйтеся офіційно, не довіряйте пропозиціям швидкого заробітку. 
  5. Тримайте під рукою найважливіші контакти: телефони гарячих ліній, волонтерів, юристів, адреси посольств тощо. 

ЯКЩО ВИ АБО ВАШІ ЗНАЙОМІ СТАЛИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ АБО ЯКЩО ВИ ВОЛОДІЄТЕ ІНФОРМАЦІЄЮ ЩОДО ТАКИХ ЗЛОЧИНІВ, НЕГАЙНО ТЕЛЕФОНУЙТЕ: 

  • НАЦІОНАЛЬНА БЕЗКОШТОВНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ 527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні); 
  • 0-800-505-501 безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні. Графік роботи гарячої лінії: з понеділка по неділю з 08:00 год. до 20:00 год; 
  • - 527.org.ua – електронні консультації;
  • ЄДИНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ - 0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів);
  • ДЕПАРТАМЕНТ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОЧИНАМИ, ПОВ’ЯЗАНИМИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ, НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ - (044) 254 74 30. 

Нагадуємо, що більше інформації та відповідей на найактуальніші питання щодо законодавства про працю можна знайти на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/, сайтах Держпраці https://dsp.gov.ua та Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці https://smu.dsp.gov.ua, а також на Telegram- каналі https://t.me/smudsp  і сторінці на Facebook Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці. 

Джерело: https://smu.dsp.gov.ua/news/torhivlia-liudmy-pid-chas-viiny-iak-ne-staty...