Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Як правильно захищатися і охолоджуватися під час спеки

Переглядів: 1677

Спека цього літа варто небувала. Як же нам рятуватися від задухи і палючого спеки, щоб не пошкодити своє здоров'я? 

У першу чергу, постарайтеся скоротити до мінімуму час перебування під прямими променями сонця: сильна спека надає послаблює дію на імунну систему нашого організму.Особливо уважно потрібно стежити за дітьми, так як діти на сонці перегріваються швидше і сильніше, ніж дорослі.

Якщо ж вам доводиться ходити по місту, то краще вибирати затінені місця і обов'язково наявність головного убору. Для укриття від палючого сонця можна використовувати парасольку. Нехай цей аксесуар не в моді, але - здоров'я дорожче. До речі багато пані ходять з віялами, рятуючись від задухи. Якщо у вас немає ні парасольки, ні панамки, можна намочити хустку і обмотати їм голову. Головне в цьому випадку не перебуває на протязі - можна легко застудитися. 

При купанні в річці пам'ятаєте, що відразу пірнати не можна - може статися спазм судин серця, потрібно охолонути в тіні, а потім вже пірнати.

Крижаний душ теж не варто приймати - судини звужуються від холодної води, а після ще сильніше розширюються. Краще приймати теплий душ, після виходу з нього температура навколишнього середовища, все одно здасться нижче, ніж насправді.

Підготовлено ЦПМСД по матеріалам Прес-служби «Українського медичного часопису»