Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 131 гість.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Про автоматичне бюджетне відшкодування за деклараціями з ПДВ за квітень 2015 року

Переглядів: 794

Відповідно до вимог підпункту (б) пункту 200.4. статті 200 Кодексу бюджетному відшкодуванню за заявою платника підлягає сума податку, фактично сплаченого отримувачем товарів/послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг або до державного бюджету, в частині, що не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200 .3 статті 200і Кодексу на момент отримання контролюючим органом податкової декларації.

У разі встановлення фактів невідповідності визначеним критеріям та відсутності у такого платника права на автоматичне бюджетне відшкодування податку, контролюючий орган згідно з пунктом 200.21 статті 200 Кодексу зобов'язаний протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності повідомити платника податку про відповідне рішення та надати детальні пояснення і розрахунки за критеріями, значення яких не дотримано.

Розрахунок сум бюджетного відшкодування та окремі показники, за якими визначається наявність права на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку, зазначаються відповідно у додатках 3 та 4 до податкової декларації з ПДВ.

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (п.75.1.1 Кодексу) значно розширено дані, на підставі яких проводяться камеральні перевірки податкової звітності з ПДВ. Використовуються не лише показники, зазначені у податкових деклараціях (розрахунках) платника податку, а й дані системи електронного адміністрування ПДВ.

Водночас упродовж строку, передбаченого для камеральної перевірки податкової звітності, відповідно до пункту 200.11 статті 200 Кодексу з'ясовується наявність обставин, перелік яких визначено постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1238 «Про затвердження переліку достатніх підстав, які надають податковим органам право на проведення документальної позапланової виїзної перевірки платника податку на додану вартість для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування такого податку», які можуть свідчити, що розрахунок сум бюджетного відшкодування зроблено з порушенням норм податкового законодавства, та є достатніми для проведення податковим органом документальної позапланової виїзної перевірки достовірності нарахування такого відшкодування.

Враховуючи викладене вище, якщо рішення органу місцевого самоврядування щодо встановлення пільг із сплати земельного податку прийнято, то таке рішення є обов'язковим для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об'єднаннями   громадян,   підприємствами,   установами   та   організаціями, посадовими особами з урахуванням строків, визначених таким рішенням.