Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»

Переглядів: 2932
20.10.2015 - 12:55

20 жовтня 2015р. розпочинається Всеукраїнський освітньо-інформаційний проект «Рак грудей: знати – означає перемогти!». Фахівці зазначають: в Україні щогодини від раку грудей помирає одна жінка. Головна причина – пізня діагностика хвороби.

Перший заступник Міністра охорони здоров`я Олександра Павленко повідомила, що МОЗ активно долучиться до проекту: «Міністерство охорони здоров'я направило у регіони листи з рекомендацією усім онкодиспансерам провести протягом місяця інформаційну кампанію проти раку грудей, яка розпочнеться 20 жовтня. Протягом місяця у всіх медзакладах, де є лікарі-онкологи, можна буде отримати консультацію, пройти огляд та діагностику».

Рак не з’являється на порожньому місці. Виникненню пухлини передує тривалий період передпухлинних станів. 

Найочевиднішим симптомом раку молочної залози є хворобливе ущільнення. Але така ознака з'являється при запущеній стадії хвороби, а лікування раку молочної залози, як і будь-якої іншої хвороби, краще починати при перших симптомах захворювання. 

Жінкам слід негайно звертатися до лікаря, якщо примітили зміну шкіри грудей, втягнуті соски, виділення з них, ущільнення в грудях чи будь-який дискомфорт у них.

Лікування раку молочної залози завжди призначається індивідуально. Воно залежить від того, на якій стадії хвороби пацієнтка звернулася до лікаря, від розміру і локалізації пухлини, від особливостей організму і перебігу хвороби. 

Повинна стати правилом профілактика раку молочної залози.

Що необхідно взяти за правило кожній жінці

Проводити самостійно пальпацію грудей потрібно кожен місяць на 7-10 день місячних. Мінімум раз на рік необхідно відвідувати лікаря з використанням ультразвукового дослідження, а жінкам за 40 – доповнювати його мамографією 1 раз на 1-2 роки. Це допоможе зберегти здоров’я.

Проходити профілактичні огляди. Вчасно звертатися до лікаря з приводу будь-яких захворювань і порушень здоров'я. Суворо і неухильно виконувати всі рекомендації лікарів по обстеженню й лікуванню захворювань, в першу чергу тих, які можуть бути передпухлинними. Жити здоровим і повноцінним життям. Позбутися шкідливих звичок, не курити,  вести здоровий спосіб життя. 

Якщо маєте запитання чи проблеми – звертайтеся до свого сімейного лікаря, дільничного лікаря-терапевта.

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»

20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»20 жовтня стартує інформаційна кампанія: «Рак грудей: знати – означає перемогти»

Останні статті на сайті