Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 83 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Інноваційні сервіси Служби зайнятості - допомога соціальному партнерству

Переглядів: 2928
20.02.2017 - 13:34

«Сучасні інноваційні сервіси Служби зайнятості та їх переваги для соціально-відповідального бізнесу» - таку тематику обговорювали учасники круглого столу,  який відбувся в Артемівському міському  центрі зайнятості  в м. Бахмут 17 лютого 2017 року  напередодні відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості.

Сьогодні від ефективної співпраці служби зайнятості, роботодавців та їх соціальних партнерів  залежить  і вирішення багатьох питань, пов’язаних із зайнятістю населення. Спростити  отримання соціальних послуг, наблизити їх до клієнтів служби зайнятості, оперативно  вирішити кадрові питання роботодавців  допомагають сучасні комунікаційні технології та електронні сервіси, залучення та популяризація яких, за резолюцією учасників засідання, сьогодні  набувають особливої значимості.

До участі у засіданні круглого столу були запрошені 13  роботодавців із різних сфер  економічної діяльності, які  нещодавно зареєстрували  своє підприємництво. Серед них ТОВ «Бахмутський керамічний завод», Приватне підприємство «ВІОЛЬ»,  Комунальне підприємство Званівської сільської ради «Господар»,      новостворені ОСББ «Фламенко» та «Ювілейна,32», та  фізичні особи-підприємці, які вже мають найманих осіб, або планують створювати нові робочі місця для них. Обговорити питання соціального партнерства  в сфері зайнятості населення були запрошені також соціальні партнери  центру зайнятості - представники Управлінь Бахмутської міської ради: Управління праці та соціального захисту населення та   Управління економічного розвитку.

 Заступник директора Артемівського міського центру зайнятості Олена Павлова, відкриваючи засідання, окреслила  ситуацію на  місцевому ринку праці, означила проблеми та тенденції сучасного ринку, навела показники діяльності  центру зайнятості за минулий рік, розповіла про сучасні пріоритети діяльності.

Новітні форми роботи та сучасний інструментарій надання соціальних послуг представив присутнім начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал.  Про сучасні можливості служби зайнятості щодо підвищення конкурентоспроможності шукачів роботи на ринку праці, види професійного навчання, а також про дистанційне навчання за допомогою освітнього проекту «Prometheus» розповіла присутнім заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Олена Помазова. Зацікавила  учасників круглого столу  інформація про можливість отримання грошових грантів, які в рамках Меморандуму з чеською організацією «Людина в біді»,  можуть отримати громадяни  з метою відновлення джерел коштів для існування, а також  на  створення  нових робочих місць.

За допомогою комп’ютерної техніки учасникам заходу були  продемонстровані сучасні інноваційні продукти, створені за допомогою фахівців центру зайнятості: відеорезюме шукачів роботи, відеовакансії, відеопрезентації навчальних закладів, роботодавців, відеоконференції  шукачів роботи, роботодавців та фахівців служби зайнятості,  на прикладі продемонстровано роботу електронного кабінету роботодавця та електронної черги реєстрації громадян в центрі зайнятості для шукачів роботи.

 Учасниками круглого столу активно обговорювалися всі порушені питання, і на завершення заходу  було прийнято резолюцію, якою визнано за доцільне активне впровадження в практику електронних сервісів для роботодавців і населення, а також намічено низку заходів з активізації зусиль усіх сторін соціального діалогу за своїми напрямками роботи стосовно популяризації можливостей служби зайнятості з   використання  сучасних комунікаційних інструментів та електронних сервісів. 

Закриваючи захід, Олена Павлова подякувала учасникам заходу  за активну позицію щодо питань зайнятості населення, допомогу та партнерство та виразила надію на подальшу консолідацію зусиль заради соціальної справедливості та забезпечення продуктивної зайнятості населення з гідною оплатою праці.