Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

З початку 2017 року більше 4000 найманих працівників Донеччини припинили отримувати «нелегальну» заробітну плату

Переглядів: 1251
03.05.2017 - 13:01

Трудові відносини між найманим працівником та роботодавцем повинні оформлюватись відповідно до норм діючого законодавства. Але на даний час робота без оформлення трудових відносин та «нелегальна» заробітна плата стали невід’ємною складовою ведення бізнесу. Перш за все, роботодавець, який порушує трудове законодавство, повинен розуміти, що насамперед своїми діями позбавляє майбутнього найманих працівників. Саме тому, детінізація трудових відносин є одним з основних напрямів роботи фіскальної служби Донеччини.

Так, за результатами проведених фахівцями відомства заходів з детінізації сфери зайнятості населення у І кварталі 2017 року офіційно працевлаштовані 3015 громадян, які раніше працювали у роботодавців без належного оформлення. Підсумками проведеної роботи є додаткове надходження до бюджету 4,2 млн грн, у тому числі: понад 1,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 2,2 млн грн єдиного внеску.

Крім того, 997 фізичних осіб залучено до державної реєстрації як суб’єкти підприємницької діяльності, внаслідок чого до бюджету надійшло 0,5 млн гривень.

Протягом перших трьох місяців поточного року вже 324 підприємства підвищили рівень заробітної плати вище за мінімальний (з 01.01.2017 – 3200 грн), за рахунок чого бюджет додатково отримав 1,4 млн грн податків і зборів.

Головне управління ДФС у Донецькій області закликає роботодавців не ігнорувати гарантований рівень мінімальної заробітної плати при нарахуванні та виплаті заробітної плати найманим працівникам. Важливо пам’ятати, що недотримання чинного законодавства з оплати праці – це не тільки можливість наразитись на значні суми штрафних санкцій, але й, перш за все, зневага до найманого працівника та його прав, охоронюваних державою.

Останні статті на сайті