Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 48 гостей.

ExportUA

Проект «Український донецький куркуль» набирає обертів

Переглядів: 2704
14.08.2017 - 07:32

11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу.

В центрі уваги присутніх був нещодавно презентований Донецькою обласною державною адміністрацією проект «Український донецький куркуль», спрямований на здешевлення кредитних ресурсів та надання фінансової підтримки, а також залучення суб’єктів підприємництва до реалізації проектів у пріоритетних напрямках діяльності щодо реалізації Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2017-2018 роки.

Представники торгово-промислової палати: провідний спеціаліст відділу міжнародних програм та проектів Сізоненко Олена та спеціаліст міжнародного інституту підприємництва Хизуненко Сергій докладно розповіли присутнім про особливості реалізації проекту «Український донецький куркуль», зокрема про умови проведення конкурсного відбору проектів, на реалізацію яких суб’єктам малого підприємництва буде надаватись фінансова підтримка.

Серед присутніх були як новостворені суб’єкти підприємницької діяльності так і досвідчені підприємці, яких зацікавив проект можливістю розвитку та розширення бізнесу. Також на зустрічі були присутні переможці загаданого проекту, конкурсний відбір в рамках якого відбувся у липні та серпні 2017 року, а саме Калісніченко Віталій та Петриченко Ганна. Присутність переможців надала заходу особливої енергетики, адже успішні підприємці радо ділилися із присутніми своїм досвідом щодо підготовки до конкурсу, розроблення бізнес-планів та давали поради зацікавленим відносно участі у проекті «Український донецький куркуль».

Служба зайнятості активно долучилася до реалізації проекту «Український донецький куркуль» шляхом налагодження комунікацій між організаторами проекту та його потенційними учасниками, серед яких можуть бути, як вже зареєстровані підприємці, так і ті, хто має підприємницьку ідею, проте не має ресурсів на її реалізацію. Крім сприяння самозайнятості, метою впроваджених службою зайнятості заходів є створення нових робочих місць, тому особливий акцент присутніх підприємців було сконцентровано на додаткових фінансових стимулах, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

 З метою розширення уявлення представників бізнесу про новітні сервіси служби зайнятості в рамках зустрічі присутнім були презентовані інноваційні напрацювання, серед яких відеовакансії, відеорезюме безробітних громадян, а також розроблений Артемівським міським центром зайнятості інтерактивний «Посібник кадровика».

Загалом зустріч відбулася в сприятливій інформативній атмосфері, після якої для одного із переможців конкурсу було організовано співбесіду із потенційними претендентами на роботу, а відповідно діяльність Центру Розвитку підприємництва спрямована у правильному напрямку.

11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу. 11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу.11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу.11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу.11 серпня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками Донецької торгово-промислової палати, служби зайнятості та малого і середнього бізнесу.