Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 119 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Екологічними стежками рідної України

Переглядів: 1767
31.08.2017 - 07:55

Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України».

У рамках Проекту десятеро учнів НВК №11 та ЗОШ №12, переможці конкурсів екологічного спрямування та лідери учнівського самоврядування, вирушили у захоплюючу еколого-краєзнавчу експедицію до Національних природних парків України.

Першою зупинкою юних екологів був Національний дендрологічний парк «Софіївка». «Софіївка» є пам'яткою краєвидного типу світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII — першої половини XIX століть. Діти пройшлися центральною алеєю, насолодилися видом на гранітні скелі та невеличке Женевське озеро, на Великий водоспад, помили руки у «Срібному джерельці», щоб щастило на гроші, пройшлися по Венеційському місту, вмилися у Джерелі Іппокрени, щоб бути завжди гарними та молодими, поринули у сюжети з міфології Стародавньої Греції та Риму, бо деякі місця нагадують оселю грецьких богів, героїв, письменників та філософів, а парк прикрашений статуями богів та поетів, загадали бажання у Левовому гроті та на Острові кохання, здійснили водну прогулянку по озеру та прокатилися на човні по підземній річці Ахеронт.

Найбільш вразило природне диво - Грот страху та сумніву. Це велика гранітна брила, вагою понад 300 тонн, яка зависла без опори і утримується лише на трьох точках. Надійність цієї споруди перевірила сама природа у 1838, 1976, 1986 роках, коли в Умані траплялися землетруси.

Місце-герой Одеса стала наступним пунктом подорожі. Учні відвідали історичні місця міста, прогулялися старовинними вулицями: Дерибасівською, Пушкінською, Рішельєвською і Ланжеронівською; познайомилися з шедевром архітектури та зодчества – Театром опери та балету, а також з історичними будівлями, в яких сьогодні розташовані Археологічний і Морський музеї; мали змогу пройтися по затишному Приморському бульвару, де розташована міська Дума, палац графа Воронцова з колонадою, пам’ятник герцогу де Рішельє і знамениті Потьомкінські сходи, яка є парадним входом на Приморський бульвар.

Незабутньою була подорож до «Музею партизанської слави» (с. Нерубайське). Учні дізналися про героїчне минуле оборони Одеси. Вони відвідали катакомби, де базувався партизанський загін Героя Радянського Союзу (посмертно) Володимира Молодцова-Бадаєва. Одночасно ця екскурсія розкрила подвиг Одеси у Другій Світовій Війні, за який Одеса удостоєна звання Міста-героя.

Заключним місцем подорожі був біосферний заповідник Асканія-Нова. Він входить до сотні найбільш відомих заповідників світу і є найстарішим степовим резерватом. Унікальність цього місця - незайманий український степ, якого ніколи не торкався плуг. Асканію-Нова заснував барон Фрідріх Фальц-Фейн, створивши справжній оазис серед степу. Діти побачили штучно створені ставки і озера з безліччю птахів, вольєри з величезною колекцією тварин з усього світу, унікальний дендрологічний парк. Заповідник утримує близько 800 різновидів диких копитних та гібридних форм свиней, оленів, коней Пржевальського, бізонів, антилоп, баранів, биків, верблюдів, лам, віслюків куланів, шотландських поні. Відділом зоопарку є орнітопарк, в якому нараховують більш ніж 60 різновидів птахів — лебеді, фазани, качки, лелеки, гуси єгипетські та індійські, страуси. Учні мали можливість погодувати тварин з рук, виїхати на сафарі у степ.

Усі учасники проекту «Екологічними стежками України» отримали незабутні враження, поповнили свої знання про нашу дивовижну Україну.

Учні дякують Донецькому обласному еколого-натуралістичному центру за можливість насолодитися красою нашої Батьківщини, за зміцнення почуття національної гідності; за те, що ще раз впевнилися, що наша Україна – це найдорожче, найсвітліше, найрідніше, найкраще місце на землі.

Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України». Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України». Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України». Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України». Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України». Під час літніх канікул стартував освітньо-виховний проект Донецького обласного еколого-натуралістичного центру «Екологічними стежками України».

Останні статті на сайті