Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 101 гість.

Урядовий портал

Будуй своє зі службою зайнятості!

Переглядів: 2250
08.12.2017 - 07:46

07 грудня 2017 року Артемівським міським центром зайнятості спільно із АТ «Ощадбанк» в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва проведено спільний захід -   День Центру зайнятості для роботодавців.

В заході прийняли участь представники малого бізнесу Бахмутського району та ті, хто тільки планує започаткувати власну справу.

Директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко відкрила захід інформацією про сьогоднішню ситуацію та тенденції на ринку праці, про соціальні послуги, які служба зайнятості надає своїм клієнтам.

Начальник відділу мікро, малого та середнього бізнесу Марина Алєксєєва презентувала присутнім комплексну програму підтримки підприємництва «Будуй своє», створену «Ощадбанком». Головною метою програми є підтримка підприємців на різних етапах життя бізнесу. Якщо ти – підприємець або бажаєш ним стати, то програма «Будуй своє» від Ощадбанку – саме для тебе. Особлива увага банку приділятиметься людям, які вирішили започаткувати власну справу.

Загалом, програма підтримки малого бізнесу Ощадбанку складається з чотирьох блоків. «Стартуй легко» – стартовий пакет для бізнесу. Купуючи його, новий чи існуючий підприємець одразу отримує корпоративну картку та розрахунково-касове обслуговування. «Будуй своє зручно». Для людей, які знаходяться на початку свого підприємницького життя, гранди вітчизняного бізнесу пропонують знижки, пропозиції безкоштовно скористатись послугами протягом певного періоду часу, заохочувальні програми. Серед партнерів проекту вже є Київстар, «Нова пошта» та розробник програми аутсорс-бухгалтерії mtax. «Вчись та розвивайся», тут особа, зацікавлена в підприємництві, може пройти тест та зрозуміти, який з нього підприємець, де його слабкі та сильні сторони в організації малого бізнесу. Коли пріоритети розвитку визначені, підприємець-новачок може пройти навчальні курси, отримати пораду ментора або ознайомитись із новітніми матеріалами по темі власного бізнесу. Останній блок програми – «Отримай фінансову підтримку». Фактично Ощадний банк розгортає нову програму мікрокредитування підприємців (сума кредиту - від 50 тисяч до 5 мільйонів гривень). Фінансову підтримку підприємцям надає і місцева влада, реалізуючи спільні з Ощадбанком програми часткової компенсації вартості кредитних ресурсів.

З метою розширення уявлення представників бізнесу про новітні сервіси служби зайнятості в рамках зустрічі присутнім були презентовані інноваційні напрацювання, серед яких відеовакансії, відеорезюме безробітних громадян, а також розроблений Артемівським міським центром зайнятості інтерактивний «Посібник кадровика».

Учасниками заходу були презентовані послуги служби зайнятості з надання роботодавцям компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця безробітних громадян за направленням служби зайнятості та компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Загалом зустріч відбулася в сприятливій інформативній атмосфері. Наразі «Центр розвитку підприємництва» працює на постійній основі та запрошує скористатися послугами служби зайнятості, всіх хто планує стати чи є підприємцем і має питання щодо ведення бізнесу, або потребує правової допомоги.