Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Що вигідно - штраф або задекларована праця

Переглядів: 2108
19.09.2018 - 16:16

5 вересня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив розпорядчий правовий акт «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Метою розпорядження є боротьба з тіньовою зайнятістю, посилення співпраці органів державної влади в питаннях виявлення фактів застосування нелегальної праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Одним з основних завдань акту є проведення до 5 жовтня 2018 року превентивно-роз’яснювальних заходів, спрямованих на ознайомлення суб’єктів господарювання та їх працівників з можливими наслідками використання незадекларованої праці.

У зв’язку з цим 14.09.2018 інспекторами праці відділу з питань праці Бахмутської міської ради спільно з представниками Головного управління Держпраці у Донецькій області, із залученням засобів масової інформації, відбулися  раптові відвідування 14 суб’єктів господарювання, у яких на підставі отриманої інформації від держаних органів кількість найманих працівників у звітності не відповідає виду діяльності, кількості об’єктів та режиму їх роботи.

У ході відвідувань у 8 суб’єктів господарювання було встановлено близька 18 випадків використання незадекларованої праці (наймана праця без оформлення трудових відносин, приховування від державних органів частини відпрацьованого робочого часу та заробітної плати,
маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності (цивільно-правові відносини, фіктивна самозайнятість тощо).

За результатами відвідувань суб’єктам господарювання були надані рекомендації щодо необхідності укладення з працівниками трудових договорів, офіційного повідомлення про їх працевлаштування державну фіскальну службу, офіційної і в повному розмірі виплати заробітної плати, сплати за працівників єдиного соціального внеску.

У разі встановлення факту подальшого використання зазначеними суб’єктами господарювання незадекларованої праці будуть впроваджені  норми, передбачені законодавством для захисту працюючих, - накладення штрафних санкцій у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат (111690 грн.) за кожного неоформленого працівника.

Робота у даному напрямку у м.Бахмут буде продовжена і надалі.

Останні статті на сайті