Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 78 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

«Сучасний інструментарій у роботі практичного психолога»

Переглядів: 1848
02.03.2018 - 09:01

Центр практичної психології і соціальної роботи Управління освіти  провів семінар для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школи, використовуючи можливості сучасного інструментарію в роботі практичного психолога.

Зустріч пройшла у форматі «психологічний воркшоп», у ході якого, учасники в активній форми ознайомилися та опрацювали нетрадиційні методи та прийоми роботи практичного психолога, які допоможуть підготувати учасників освітнього процесу до нововведень. Завідувач ЦППСР Вікторія Головко, ознайомила присутніх з методикою використання в роботі кубікив Рорі, учасники опрацювали прийоми активізації критичного мислення.  Практичні психологи  ЦППСР  Тетяна Слободянюк презентувала психологічну гру з розвитку креативного мислення «Асоціації», Тетяна Антипенко провела психологічну гру з корекції страхів у дітей «Небезпеки чарівного лісу».

У другій частині зустрічі в рамках підготовки фахівців до психологічного супроводу реалізації художньо-мистецького складника концепції Нової української школи присутні ознайомились з прийомами ізотерапії,  терапевтичним ефектом  ритмотерапії,  та основами нейропсихології, що в подальшому  дасть змогу практичним психологам  ефективно організовувати просвіту педагогів та психологічний супровід впровадження Нової української школи в практичну діяльність. Учасники мали змогу вправлятись в  нетрадиційних формах образотворчої діяльності та музичному супроводі казок та оповідань.

Проведений воркшоп не залишив учасників байдужими: вони активно обговорювали, з захопленням приймали участь у вирішенні актуальних питань. Представлена форма роботи дала змогу збагатити практичний досвід учасників, ознайомитися з цікавими формами організації роботи з цього напрямку.

Центр практичної психології і соціальної роботи Управління освіти  провів семінар для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школиЦентр практичної психології і соціальної роботи Управління освіти  провів семінар для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школиЦентр практичної психології і соціальної роботи Управління освіти  провів семінар для фахівців психологічної служби міста з питань підготовки учасників освітнього процесу до впровадження Нової української школи