Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 141 гість.

Донецька обласна рада

«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута

Переглядів: 2575
10.05.2018 - 16:43

Свято Перемоги – величне свято. Воно дороге нам пам’яттю про тих, хто ціною власного життя відстоював нашу свободу.

8 травня 2018 року на майданчику Школи мистецтв міста Бахмута було людно та гомінко, бо саме тут, щиро вітали ветеранів Другої світової війни.

У концертній програмі, яка пройшла під назвою «На сонячній галявинці», взяли участь творчі колективи та солісти Школи мистецтв. У їх виконані прозвучала музика воєнних і післявоєнних часів, а також пісні про весну, кохання та мир.

Родзинкою заходу став колоритний виступ зразкового дитячого колективу Оркестру народних інструментів (кер. О.В.Шаповалов), який натхненно виконав декілька творів сучасних авторів та обробки народних пісень. Дуже зворушливо виглядала композиція «Случайного вальса», яка гармонійно поєднала спів та танець. Юні танцюристи, стали виразною прикрасою номеру Марії Мінаєвої, а також внесли ліричний момент єднання поколінь, запросивши на тур вальсу гостей та ветеранів.

Знайомі мелодії та пісні воєнних років, які прозвучали у виконанні народного аматорського колективу камерного хору «Елегія» (кер. Г.Костанда), дуету акордеоністів, вокального ансамблю «Черемшина» (кер. Літвінова О.В.), Вероніки Філатової, Олександра Вороненка та Катерини Ткачук зворушили серця усіх присутніх. А запальна «Катюша», яку заспівала Вікторія Поспєлова та танго «Кумпарсіта» у виконанні Рудченко Михайла перенесли слухачів у далекий 1941 рік і отримали бурхливі оплески.

Гостей та ветеранів зі святом привітала директор Школи мистецтв міста Бахмута Гринь Є.В.. Вона зазначила, що у роки війни та післявоєнні часи був написаний величезний пласт пісень, сповнений неймовірною щирістю та теплотою, яка і сьогодні зберігається в душах людей.

Пам’ять загиблих у роки Другої світової війни присутні вшанували хвилиною мовчання.

Тематичним антуражем свята стали творчі роботи учнів художнього відділення, представлені на концертному майданчику.

Наприкінці заходу ветеранам були вручені квіти та продуктові набори. Своїм виступом учні та викладачі Школи хотіли сказати, що пам’ять про війну повинна жити тільки у музиці, а не у реальних боях та баталіях. Після концерту, на сонячній галявинці Школи мистецтв, ветеранів і гостей чекав чай з самовару, солодощі та караоке у супроводі баяну.

Без сумніву, тепла, душевна атмосфера свята подарувала усім присутнім гарний настрій та незабутні враження.

«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута«На сонячній галявинці» Школи мистецтв м.Бахмута