Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 86 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Більше ніж в 1,5 рази збільшились надходження до місцевих бюджетів від власників нерухомості Донеччини

Переглядів: 2198
23.07.2018 - 09:51

За перше півріччя 2018 року місцеві бюджети Донецької області отримали понад 37 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 63% перевищує надходження минулого року.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники Маріупольської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області, їх цьогорічний внесок вже склав більш, ніж 13,7 млн гривень.

На Донеччині нараховується понад 1,8 тисяч платників-юридичних осіб, які володіють 6,8 тисячами об’єктів нерухомості. Відповідно до поданих підприємствами податкових декларацій з податку на нерухоме майно річна сума нарахувань складає 57 млн грн, що на рівні показників 2017 року. За шість місяців 2018 року юридичні особи вже сплатили 28,6 млн грн, в тому числі 10,4 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-червень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно майже в 12 разів більше, ніж за відповідний період минулого року, сплативши 8,4 млн гривень, з них більше третини – це сплата податку за нерухомість, яка перебуває у власності мешканців м. Маріуполя.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.