Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 160 гостей.

Презедент України

Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав сертифікат відповідності - категорії IAFF!

Переглядів: 3331
27.07.2018 - 15:31

У 1947 році в центральній частині міста, на місці розвалин які залишились від промислових будівель підірваних під час військових дій, не зважаючи на тяжкі післявоєнні часи - розпочалась будівництво стадіону «Металург», в якому на ряду з підприємствами прийняли участь    безпосередньо мешканці міста.

Це була свого роду народна будівля, люди, які перенесли важкий тягар військового часу з великим ентузіазмом  розбирали будівлі, планували землю. У 1949 році стадіон вступив в дію. В його склад ввійшло футбольне поле, гарові доріжки по колу, дерев’яні трибуни, підсобні приміщення.

На протязі багатьох років «Металург» був центром спортивного життя міста, на його базі займалось фізичною культурою та спортом населення, проводились спортивні змагання, головним  з яких був звичайно футбол. Футбольні матчі місцевих команд, головними з яких були знамениті  «Локомотив» а потім «Цветмет» - збирали тисячі глядачів.

На той час були сурові зими, в цю пору року - стадіон ставав льодовою ареною, на ньому, особливо в вечірній час грала музика, на ковзанах катались мешканці міста, проводились змагання з хокею.

На протязі багатьох років стадіон знаходився на балансі заводу кольорових металів ім. Квірінга, силами якого у1984 році була проведена його часткова реконструкція.

У 1994 році «Металург» був прийнятий у комунальну власність міста Артемівська - на баланс комітету по фізичній культурі і спорту Артемівської міської ради.

У 1999 році керівництвом міста було прийнято рішення про реконструкцію стадіону. Комітет з фізичної культури міста виступив в ролі замовника та відповідального за реконструкцію. Розпочались роботи по розробці проектно-кошторисної документації реконструкції споруди, з ціллю доведення її до параметрів сучасної спортивно-оздоровчої будівлі.

Завдяки досягненням спортсменів міста на міжнародних змаганнях – у 2003 році Постановою Кабінету Міністрів України стадіону «Металург» було присвоєно статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки всеукраїнського значення, що дало змогу залучити на його реконструкцію кошти державного бюджету.

З 2004 року були розпочаті роботи по реконструкції даного об'єкту, яка складались з  трьох етапів. Перший етап був завершений у 2009 році, в дію був введений легкоатлетичний манеж. Повна реконструкція  завершилась у 2012 році, відкриття оновленого стадіону відбулося у  2013.

За підсумками виконаних робіт в Артемівську був створений спортивний комплекс який відповідав всім сучасним вимогам і стандартам. На думку багатьох фахівців - на сьогодні це одна із кращих спортивних споруд України, якій може позаздрити будь яке місто обласного значення.

Згідно норм, кожна будівля, тим паче масового-спортивного призначення, повинна отримати  сертифікат відповідності. Робота по сертифікації була  розпочата у 2012 році. На той час філіал сертифікаційного центру ІААF розміщався в Москві, його представники приїхали в Артемівськ, ознайомились з документацію, провели всі необхідні заміри, зробили деякі зауваження по комплектації споруди. Згідно всіх параметрів стадіон відповідє ІІ категорії IAAF – що дає право для проведення на його базі змагань обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня. Та наступив 2014 рік, робота по сертифікації була припинена.

Дані напрямки роботи були відновлені у 2017 році та закінчені у повному обсязі у 2018. Згідно договору Управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради  з структурним підрозділом ФЛАУ, були проведенні всі необхідні регламентні роботи по сертифікації споруди, вивченні питання що до її відповідності стандартам ІААF: параметрів споруди, її укомплектованості  сертифікованим інвентарю та обладнання.  

 В липні 2018 року  виконавчий комітет ФЛАУ прийняв позитивне рішення про сертифікацію стадіону «Металург» його відповідності вимогам стандартів  IAAF. Згідно чого на стадіоні можуть проводитись змагання обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня, фіксуватися рекорди області, України, світу.   

Зроблено ще один важливий крок по доведенню до відповідності спортивної споруди сучасним вимогам - а це значить що уже в найближчий час, у місті Бахмуті значно зросте кількість змагань всеукраїнського, а можливо і міжнародного рівня. А змагання - це видовище, яке дасть змогу бахмутчанам   побачити ведучих спортсменів України з різних видів спорту, отримати адреналін та позитивні емоції від спортивних баталій.

На сьогодні, на спортивній базі міста: оздоровляється, займається спортом населення міста, проходить навчально-тренувальні процеси учнів міської КДЮСШ, училища олімпійського резерву ім. С. Бубки, ШВСМ (школи вищої майстерності), проводяться навчально-тренувальні збори з видів спорту збірних команд області та України,  міські, обласні та всеукраїнські змагання. Всі хто відвідав нашу споруду – говорять про її високу якість, кращі в Україні умови для тренувань та проведення змагань, про високий рівень комплектації спортивним обладнанням та інвентарем. 

Вже на сьогодні, стадіон «Металург» почав відігравати важливу  економічну складову в розвитку міста Бахмута - всі спортивні заходи вищого рівня приносять в місто кошти обласного та державного бюджетів, приватного сектора.  Це безумовно сприяє  перспективі розвитку міста, його іміджу. За рахунок платних послуг стадіону в сфері фізичної культури – виконуються  поточні ремонти споруди, придбається і оновлюється спортивний інвентар та обладнання, оплачуються комунальні платежі, продовжується подальше удосконалення спортивної-оздоровчої бази.

Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав  сертифікат відповідності -  категорії IAFF!Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав  сертифікат відповідності -  категорії IAFF!Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав  сертифікат відповідності -  категорії IAFF!Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав  сертифікат відповідності -  категорії IAFF!Стадіон «Металург» міста Бахмута отримав  сертифікат відповідності -  категорії IAFF!

Останні статті на сайті