Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Cімейне свято в народних традиціях

Переглядів: 8381
09.12.2011 - 14:09

8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду».

На початку свята глядачі, молодь та мешканці міста познайомились з обрядом сватання, яким завжди починались передвесільні обряди в українській родині. На сцені актори театрального колективу розіграли театралізацію сватання, використовуючи оригінальний текст обряду, рушники, вишиванки та невід’ємний атрибут всіх обрядів – хліб. Для проведення ігрової частини сімейного свята на сцену запросили родини, члени яких працюють в  різних галузях соціальної сфери - освіти,  охорони здоров’я, культури. Глядачі та учасники свята  не тільки ознайомились з різновидностями народних свят та обрядів, а ще прийняли в них участь. Подружжя малювали, грали на незвичайних музичних інструментах, слухали та відгадували «сповідь діжі», куштували смачні бублики, підстрибуючи на коцюбах. Протягом свята зі сцени лунали українські  веселі пісні у виконанні ансамблю народної пісні «Джерело» та солістів вокальної студії «Дзвінкі голоси». Атмосфера свята, домашнього затишку, тепла й  доброзичливості  зберігалась на протязі проведення всього заходу. Це свято  свідчить про те, наскільки багате й цікаве духовне надбання нашого народу, яке залишилось нам у спадок. Не дарма кажуть: «Нація живе, доки живе її культура».

8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду». 8 грудня 2011 року в Артемівському міському народному Домі відбулось сімейне свято в народних традиціях «Про далеку давнину, молодого й молоду».

Останні статті на сайті