Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 76 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Юлія Павленко – віцечемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійців

Переглядів: 1693
20.11.2019 - 12:02

З 7 по 15 листопада в місті Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. До участі в змаганнях заявились 1365 атлетів із 117 країн – така суттєва конкуренція обумовлювалася тим, що старти були кваліфікаційними до Паралімпійських ігор 2020 року.

У складі збірної команди України від Донецької області на міжнародному спортивному форумі виступили три представника міста Бахмут – заслужений майстер спорту Дмитро Ібрагімов, майстер спорту міжнародного класу Юлія Павленко та майстер спорту Володимир Пономаренко.

Володимир став четвертим у штовханні ядра серед спортсменів з вадами зору (клас F12), при цьому показавши кращий результат у кар’єрі – 15.09 метрів. А перемогу в цьому виді здобув інший українець – Роман Данилюк зі світовим рекордом 16.69 м.

Юлія Павленко, вихованка Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, взяла участь у двох видах програми серед спортсменів з вадами зору (клас T11) – стрибках у довжину та бігу на 100 метрів. На стометрівці Юлія з часом 13.50 секунд кваліфікувалася до другого етапу, а в півфіналі з кращим для себе часом 13.42 сек. стала дванадцятою. А ось у своїй улюбленій дисципліні, стрибках у довжину, наша атлетка залишила позаду 8 конкуренток, знову встановила особистий рекорд – 4,87 метрів – та здобула срібну медаль, усього на 5 см поступившись переможниці Чоу Гохуа з Китаю.

Найдосвідченіший представник Донеччини та України Дмитро Ібрагімов, на жаль, отримав травму напередодні чемпіонату і після двох невдалих спроб у секторі зі штовхання ядра був вимушений припинити виступ.

Підготували наших спортсменів заслужені тренери України Вячеслав Понька та Віктор Лис.

Додамо, що всього за підсумками світової першості українці здобули 27 нагород (11 золотих, 8 срібних, 8 бронзових), посівши 5 місце в загальнокомандному медальному заліку.

 

Вітаємо Бахмутських спортсменів та бажаємо нових перемог! 

Юлія Павленко – віцечемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійцівЮлія Павленко – віцечемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійцівЮлія Павленко – віцечемпіонка світу з легкої атлетики серед паралімпійців

Останні статті на сайті