Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 117 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Розвиток підприємницької діяльності – в пріоритеті

Переглядів: 1682
16.01.2020 - 09:43

15 січня в Бахмутському міському центрі зайнятості відбулось засідання Центру розвитку підприємництва. Консультації з питань ведення підприємницької діяльності надавала завідувачка сектору обслуговування платників Бахмутського управління ДПС у Донецькій області Наталя Бережна та фахівці служби зайнятості.

Троє підприємців та одинадцять безробітних дізнавалися про особливості ведення бізнесу та зміни в оподаткуванні доходів підприємців. «Насамперед, згідно з новим бюджетом, зросте мінімальна заробітна плата, що позначиться як на витратах бізнесу з найманими співробітниками, так і на самостійних ФОП. Від зарплати залежить розмір ЄСВ — єдиного соціального внеску, який сплачують фізичні особи-підприємці» - наголосила Наталя Бережна. Фахівчиня податкової служби розповіла учасникам заходу про особливості ведення бухгалтерського обліку в залежності від обраної системи оподаткування. Підприємці-початківці з цікавістю дізнавались про деталі надання податкової звітності та формуванням доходів.

Фахівці Бахмутського міського центру зайнятості презентували присутнім новий проект для успішного працевлаштування українців – Освітній портал державної служби зайнятості. Новий сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання. На сайті будуть впроваджуватися нові освітні програми, розроблені спільно з роботодавцями, проводитимуться вебінари та дистанційне навчання.

Заступниця начальника відділу взаємодії з роботодавцями Олена Сліпцова зосередила увагу учасників тренінгу на новому проекті від  Міжнародної організації з міграції. Програма має на меті зміцнення економічного потенціалу внутрішньо переміщених осіб та уразливих мешканців Донецької та Луганської областей. Грантова підтримка буде направлена на розширення наявного або започаткування нового бізнесу. Також учасникам зустрічі було надано інформацію про програму «EU4Youth», яка спрямована на підвищення рівня освіти, зайнятості та соціальної інтеграції молоді в постраждалих від конфлікту районах. Проект реалізовується за підтримки Маріупольської Спілки Молоді та Данської ради у справах біженців.

Заступниця начальника відділу профорієнтації  Галина Сіддікі ознайомила присутніх з особливостями оформлення заявок на участь в грантових програмах та надала поради щодо пошуку організацій-«грантодавців» в мережі інтернет, розробки успішної бізнес-ідеї та складання бізнес-плану, опрацювання етапів і шляхів втілення бізнес-ідеї у життя. Крім того присутні отримали вичерпну інформацію про можливість навчання за направленням служби зайнятості за напрямком «Підприємництво» та відкриття власної справи шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.

15 січня в Бахмутському міському центрі зайнятості відбулось засідання Центру розвитку підприємництва.

Останні статті на сайті