Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 108 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 2202
24.06.2020 - 14:30

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 24 червня 2020 року

До уваги жителів громади!

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні з початку тижня посилено обмежувальні заходи. Із метою захисту здоров’я і безпеки людей поліція разом з представниками влади здійснює контроль за встановленими обмеженнями. Обов’язковими до виконання є правила: регулярна дезінфекція, соціальна дистанція та носіння захисних масок в установах, магазинах, розважальних закладах, громадському транспорті тощо. За порушення правил карантину та санітарних норм передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Порушникам загрожують штрафи від 17 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.   

Охорона здоров’я

За минулу добу на території Бахмутської  міської ОТГ нових випадків з захворювання на коронавірусну інфекцію не зареєстровано.

Всього з початку карантину підтверджено 24 випадки хвороби, у тому числі 4 –  медичних працівника та 2 дитини. На самоізоляції знаходяться 6 осіб, які повернулися із-за кордону.

Міське господарство

Задля безпеки громадян та з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 працівники КП «БАХМУТЕЛЕКТРОТРАНС» продовжують обробляти зупиночні павільйони і тролейбуси дезінфікуючими засобами  згідно графіку.

Освіта

До дитячих садочків сьогодні прийшли 1116 діточок. Завантаженість дошкільних навчальних закладів громади на ранок становить 39% від загальної кількості малюків.

Навчальний рік 2020/2021 розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме виключно від епідеміологічної ситуації. МОН не переводить школи на обов’язкову дистанційну форму навчання. Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатись за парти 1 вересня, прийматимуть Комісія ТЕБ і НС та Головний державний санітарний лікар на основі епідеміологічної ситуації й не раніше серпня, ближче до старту навчального року. Наразі МОН готується до нового навчального року. Зокрема, спільно з Головним санлікарем готується ряд  вимог для роботи шкіл в умовах пандемії – щодо правил дезінфекції, підготовки приміщень, перебування учнів у школі тощо. Докладніше за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/news/mon-ne-perevodit-shkoli-na-distancijnu-osvitu-format-navchannya-z-1-veresnya-zalezhatime-viklyuchno-vid-epidemiologichnoyi-situaciyi

До відома населення!

  • Українці повинні виховати в собі звичку дотримуватися заходів безпеки, таких як носіння масок у приміщеннях, дезінфекція рук та дотримання соціальної дистанції, і тоді епідемію можна буде тримати під контролем, переконаний очільник Уряду. За його словами, «повний карантин руйнує економіку і може спричинити більш фатальні наслідки, ніж просто епідемія коронавірусу», тому Уряд продовжив карантин саме в його адаптивному варіанті. Проте, суспільство зарано розслабилося. Адже полегшення карантинних заходів і загальна втома суспільства від жорсткого карантину призвели до зворотнього ефекту і люди перестали боятись коронавірусу.
  • Найближчим часом на дорогах України функціонуватимуть 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування. На них працюватимуть інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією, а також під контролем Служби безпеки України. В Мінінфраструктури переконані, що захищати дороги не менш важливо, ніж їх будувати. Тож планують ефективно виявляти і контролювати факти порушення габаритно-вагових параметрів через виключення людського фактора із безпосереднього процесу зважування.

Останні статті на сайті