Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 41 гість.

ExportUA

В Бахмуті триває марафон «Весняна Профорієнтація»

Переглядів: 1441
15.03.2021 - 12:52

11 березня  в центрі дистанційних комунікацій  Бахмутського міського центру зайнятості пройшов  вебінар  для підлітків з групи ризику.

Онлайн-зустріч  відбулась в  рамках акції «Крок у майбутнє» за участю фахівців Бахмутського міськрайонного відділу пробації. Слухачами були неповнолітні учні випускних класів та студенти професійно-навчальних закладів, які перебувають на обліку в органах пробації.

          Фахівчиня Тамара Богдан запропонувала онлайн-гостям реальну допомогу у свідомому виборі професії. Випускники разом з профконсультантом  визначили «погоду» сучасного ринку праці з допомогою барометру професій. Адже  обрати  професію, яка користується попитом у роботодавців регіону - вже половина успіху. Студенти, які вже навчаються в закладах профтех освіти ділитися з випускниками школи враженнями від навчання за робітничими професіями. Всі разом переглянули відеопрезентацію навчального закладу Бахмутський центр професійно-технічної освіти. Підліткам розповіли про сучасний світ професій, їх зміст та вимоги до працівника. Через інтерактивну гру  випускників знайомили з формулою вдалого професійного вибору «Хочу.Можу.Треба». Профконсультант запропонувала слухачам онлайн-помічника у виборі професії від державної служби зайнятості - мобільний додаток на андроїд  «Центр професійної орієнтації».

          Для пізнання власних соціально-психологічних нахилів та професійних вподобань випускникам школи запропонували різні діагностичні інструменти: автоматизоване робоче місце «Профконсультант», проходження профорієнтаційного тестування на онлайн-платформах та Android додатках. Студенти професійно-технічних закладів отримали поради щодо пошуку роботи з використанням електронних сервісів.

          Молодь також отримала індивідуальні консультації. Такі зустрічі  висвітлюють можливі шляхи створення вдалої професійної кар’єри як запоруки  безпечного суспільства.

          Спільні акції «Крок у майбутнє» триватимуть до кінця березня  з усіма зацікавленими сторонами.

Останні статті на сайті