Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб, які перехворіли на COVID-19 та отримали ускладнення Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в умовах карантинних обмежень продовжує

Переглядів: 4034
11.11.2021 - 09:03

Бахмутське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в умовах карантинних обмежень продовжує направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування до санаторно - курортних закладів.

Вважаємо за потрібне звернути увагу, що за наявності медичних показань, застраховані особи (працевлаштовані особи), які перехворіли на COVID-19 та отримали ускладнення, зокрема ураження серцево-судинної та нервової системи,  мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України.

Потребу в продовженні лікування на базі санаторно-курортних закладів визначає лікарсько-консультативна комісія (ЛКК) лікарні, де перебуває пацієнт. Направлення на реабілітацію відбувається зі стаціонару закладу охорони здоров’я після закінчення гострого періоду захворювання.

Фонд фінансує медичну реабілітацію за наступними профілями, визначеними Порядком № 39, а саме:

  • нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
  • м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);
  • інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів має високі показники ефективності в упередженні настання первинної інвалідності та відновлення здоров’я, є важливим етапом продовження лікування складних патологій.

Усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються застраховані особи за рахунок коштів Фонду, суворо дотримуються протиепідемічних заходів з метою протидії поширенню коронавірусної  інфекції та гарантують безпеку застрахованих осіб.

У разі наявності питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітаційного лікування можна за телефоном (0627) 44-52-89 (відділ медичних та соціальних послуг Бахмутського міського відділення).

 

Бахмутське міське відділення

управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування

України в Донецькій області

Останні статті на сайті