Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Верховна рада України

Відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи

Переглядів: 588
03.11.2021 - 09:03

28.10.2021 відбулося чергове засідання міжвідомчої робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати (далі – робоча група) під головуванням першого заступника міського голови Максима Суткового.

На засідання були запрошені 15 суб’єктів господарювання різних сфер діяльності (роздрібна та оптова торгівля, будівництво, діяльність ресторанів та надання послуг мобільного харчування тощо), якими протягом поточного року з тих чи інших причин було допущено виплату заробітної плати найманим працівникам у розмірі, нижчому за мінімальний.

Під час засідання робочої групи розглянуті причини виплати роботодавцями заробітної плати у розмірі, нижчому за мінімальний. Обговорені питання застосування режиму неповного робочого часу та доцільність його застосування.

До відома запрошених суб’єктів господарювання доведено про необхідність дотримання норм трудового законодавства, зокрема мінімальних державних гарантій в оплаті праці та належного оформлення працівників. Роботодавцям було нагадано про неприпустимість: оформлення працівників на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, про укладення договору цивільно-правового характеру у разі наявності ознак трудових відносин, про необхідність відповідності кількості працівників виду діяльності та режиму роботи об’єктів, на яких здійснюється діяльність, а також про відповідальність роботодавця у разі порушень законодавства про працю.

За результатами засідання робоча група вирішила: продовжити проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання норм чинного законодавства про працю та зайнятість; спільними зусиллями сприяти виявленню роботодавців, які використовують незадекларовану працю з метою легалізації робочих місць та заробітної плати.

Зазвичай відділом з питань праці Бахмутської міської ради та робочою групою особлива увага приділяється тим підприємствам та фізичним особам-підприємцям, де мають місце нормальний або цілодобовий режим роботи, діяльність пов’язана з великим фізичним або моральним навантаженням, при цьому кількість найманих осіб є незначною, а заробітна плата - низькою. З такими роботодавцями проводиться роз’яснювальна робота щодо розгляду питання підвищення рівня заробітної плати найманих працівників та усунення порушень законодавства про працю (за наявності). Суб’єктам господарювання направляються листи про необхідність дотримання норм трудового законодавства, перегляду розміру заробітної плати та про перспективи її подальшого підвищення.

Останні статті на сайті