Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 72 гостя.

ExportUA

Бахмутська громада отримала міжнародний статус

Переглядів: 470
07.12.2021 - 19:12

Заступник міського голови Інеса Мельник взяла участь у національному Форумі «Україна 30. Саміт ДІТИ», який проходив сьогодні у місті Київ. У рамках Форуму Інеса Євгенівна отримала нагороду, що засвідчує набуття Бахмутською міською територіальною громадою міжнародного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді». 

 

За надання статусу громаді одноголосно проголосувала Рада партнерів глобальної Ініціативи «Міста дружні до дітей» (Child Friendly Cities), за результатами незалежної оцінки.
З початком реформи децентралізації в Україні з’явилось вікно можливостей для реалізації молодіжної і дитячої політик на місцевому рівні. ЮНІСЕФ розробив ефективний інструмент, який допомагає місцевій владі впроваджувати механізми захисту інтересів дітей та молоді - ініціативу “Громада, дружня до дітей та молоді”. Ця ініціатива об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді.
Приєднання до ініціативи - це серйозний крок громади, він підкріплюється рішенням місцевого органу врядування та підписанням офіційного меморандуму з ЮНІСЕФ. Кінцева мета приєднання міста чи громади до ініціативи - отримання статусу громади, дружньої до дітей та молоді.
Муніципалітет отримує потужну громадську та інвестиційну підтримку, що сприяє розбудові місцевої демократії та досягненню консенсусу на місцевому рівні. До того ж громада долучається до великої мережі всесвітньої взаємодопомоги, до якої входять муніципалітети з інших країн.
Неурядові організації, які працюють над дотриманням прав дітей та молоді в громаді, отримують більше можливостей конструктивно співпрацювати з місцевою владою.
Місцевий бізнес, інвестуючи в соціальне благополуччя та дотримання прав дітей та молоді, допомагає стабілізувати місцеву ситуацію, сприяє передбачуваності процесів місцевого розвитку й управління, а також досягає визнання громади.
Бахмутська міська рада щиро вдячна представництву ЮНІСЕФ за довіру, підтримку та отримання такого почесного статусу.

 

Останні статті на сайті