Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 144 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Відбулося засідання координаційної ради

Переглядів: 1487
23.12.2021 - 11:23

22.12.2020 о 15:00 під головуванням заступника міського голови Інеси Мельник відбулося засідання координаційної ради з питань протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію /СНІД та боротьби з наркоманією на території Бахмутської міської територіальної громади (далі – КР).

На засіданні були розглянуті наступні питання:

1. Про стан охоплення дитячого населення Бахмутської міської ТГ туберкулінодіагностикою за 2021 рік та % від запланованих.

2. Про хід виконання на території  Бахмутської міської ради Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів  у 2021 році.

3. Про стан проведення раннього виявлення туберкульозу серед визначених груп ризику на первинному рівні надання медичної допомоги у 2021 році.

4. Аналіз роботи флюорографічного кабінету КНП «БЛІЛ м. Бахмут» за 9 місяців 2021 року, у т.ч. кількість пацієнтів обстежених за власним бажанням та без декларацій з довіреними лікарями первинки.

5. Про результати обстеження та аналіз захворюваності на туберкульоз серед ув’язнаних та слідчозаарештованих у Бахмутській установі виконання покарань №6 за 2021 рік.

6. Про результати розгляду випадків смертності від туберкульозу в занедбаних стадіях за 9 місяців 2021 року.

 

          На засіданні вирішили:

1. У 2022 році показник охоплення туберкулінодіагностикою дитячого населення Бахмутської міської ТГ довести до 95% від плану на 2022 рік, спланувавши максимальне охоплення у період стабілізації епідситуації захворюваності на COVID - 19.

2. Продовжити у 2022 році виконання «Концепції реалізації державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів».

3. Забезпечити 100% виконання плану ФЛГ обстежень, особливо пацієнтів з груп ризику.

4. Скласти План ФЛГ обстеження груп ризику на 2022 рік, згідно наказу МОЗ України від 15.05.2014 №327 «Про виявлення осіб, хворих на туберкульоз та інфікованих мікобактеріями туберкульозу» та надати до Управління охорони здоров’я Бахмутської міської ради.

5. Більш ретельно здійснювати скринінг пацієнтів, які потребують флюорографічного обстеження, під час проведення диференційної діагностики.

6. Забезпечити 100% проведення флюорографічного обстеження заарештованим та засудженим особам, взятих під варту в філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально – виконавчої служби України» в Дніпропетровскій та Донецькій областях, які не мають документально підтверджених даних про рентгенологічне (ФЛГ) обстеження легень.

7. Продовжити взаємодію з лікарями – фтизіатрами диспансерного відділення КНП «Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер»
м. Бахмут щодо подальшого ведення хворих на туберкульоз, звільнених з місць позбавлення волі.

 8. Провести семінар з лікарями первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги щодо обстеження пацієнтів з підозрою на туберкульоз згідно наказу МОЗ України від 06.10.2021 «Про внесення змін до стандартів охорони здоров’я при туберкульозі».

 9.  Посилити роботу щодо ранньої діагностики туберкульозу, проводити пацієнтам скринінгове анкетування, дотримуватись алгоритму обстеження хворих з підозрою на туберкульоз (у тому числі, які знаходяться на лікуванні у стаціонарних відділеннях).

Останні статті на сайті