Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Малозабезпечені громадяни можуть відкрити власну справу за підтримки держави

Переглядів: 17067
17.01.2022 - 11:37

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи.

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї надається одноразово у безготівковій формі на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів. Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із пакетом документів до центру зайнятості за місцем проживання.

Розмір такої допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на початок 2022 року – 97 500 грн).

Розробити бізнес-план допоможуть працівники центрів зайнятості, які надаватимуть консультації з питань провадження підприємницької діяльності для учасників програми під час безкоштовного професійного навчання.

Допомога є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Вагома перевага цієї програми в тому, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо підприємець працевлаштує за направленням центру зайнятості ще двох осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на 2 роки, повертати допомогу державі буде не потрібно.

З постановою КМУ від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» можна ознайомитися за посиланням https://is.gd/ImP9PY

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

Останні статті на сайті