Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"

Головне управління пенсійного фонду України


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

За спеціальне використання води підприємства Донеччини сплатили 5 млн гривень

Переглядів: 348
23.07.2024 - 11:49

Платники рентної плати за спеціальне використання води за шість місяців 2024 року перерахували до бюджетів всіх рівнів 5 млн гривень. Ця сума майже рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами. 

Нагадаємо, що платниками рентної плати за спеціальне використання води згідно з п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України є: 

  • первинні водокористувачі – СГ незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів; 
  • суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також ФОП, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва. 

Довідково повідомляємо, що граничний термін подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води за ІІ квартал поточного року – 09 серпня 2024 року. 

Останні статті на сайті