Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

В рамках медичної реформи на Донеччині буде створено експериментальний Добропільсько - Олександрівський госпітальний округ

Переглядів: 6468
18.04.2013 - 08:12

Це питання розглядалося 12 квітня 2013 року на виїзному засіданні комітету з економічних реформ, який пройшов у Добропіллі.

Виступаючи на цьому засіданні, Андрій Шишацький зазначив, що в Донецькій області завершено перший етап реформування. «По суті, ми створили новий механізм надання первинної екстреної та невідкладної медичної допомоги. Тепер переходимо до другого етапу, що передбачає створення госпітальних округів», - сказав губернатор.

Раніше в області були відпрацьовані регіональні критерії створення госпітальних округів, які були розміщені на сайті облдержадміністрації та обговорені з громадськістю. Проведено аудит ресурсів медичних установ вторинного рівня на кожній території регіону. На підставі цього розроблена план-схема госпітальних округів та відповідний алгоритм дій для чіткості та своєчасності проведення необхідних заходів щодо їх створення.

Так, було прийнято рішення створити експериментальний Добропільсько - Олександрівський госпітальний округ. Він буде складатися з трьох адміністративних територій. До нього увійдуть Добропільський і Олександрівський райони із загальною чисельністю населення 102,3 тис. і протяжністю 90 км. Центральна ж міська лікарня м. Добропілля буде реорганізована в лікарню інтенсивного лікування, а Олександрівська ЦМЛ - в лікарню планового лікування.

У свою чергу заступник голови - начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олена Петряєва, яка також брала участь у засіданні комітеті реформ, зазначила, що в поточному році в регіоні буде відкрито ще 16 амбулаторій.

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалах Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облжержадміністрації

Останні статті на сайті