Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Спортивна інфраструктура області повинна працювати на благо людей

Переглядів: 5660
10.09.2013 - 10:55

На цьому наголосив Андрій ШИШАЦЬКИЙ сьогодні під час тематичної прес-конференції щодо популяризації здорового способу життя.

Голова регіону відзначив, що згідно соціальним ініціативам Президента України,  в області ведеться  послідовна  робота щодо створення гідної спортивної інфраструктури та  популяризації здорового способу життя. «Здорова нація - багата країна», - процитував Президента Віктора Януковича губернатор.

Він відзначив, що  в регіоні  функціонує  9 стадіонів, понад  50 плавальних басейнів, 1500 спортивних залів, 120 тенісних корти, 860 майданчиків з тренажерним обладнанням, 400 футбольних полів, 360 стрілецьких тирів та 1700 спеціалізованих приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять.

Щорічно спортивна інфраструктура області  доповнюється новими об’єктами. Так, тільки в  поточному місяці  відкрито  мотобольний стадіон "Союз-3" в Єнакієвому. Наступного тижня заплановано відкриття стадіону "Металург" у Артемівську, спортивних майданчиків зі штучним покриттям у Красному Лимані та Артемівському районі. Скоро буде відкритий і  льодовий палац у Дружківці.

На Донеччині географія спортивних об'єктів не обмежується рамками лише обласного центру. «Якщо ми говоримо про доступність спорту, значить, він буде доступний для всіх жителів регіону», - зазначив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.  Він розповів, що наразі підготовлено ​​проектну  документацію на реконструкцію палацу спорту «Шахтар» у Горлівці. «Ми також плануємо реконструювати стадіон «Колос» у Старобешівському районі», - додав губернатор

Але ж, попри все очільник регіону не задоволений ситуацією щодо масового залучення донеччан до занять спортом. Він констатував, що наразі в Донецькій області до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності залучено лише 17 % населення. У навчальних закладах спортом займаються трохи більше 40 % студентів та школярів.

Сьогодні, згідно соціальним ініціативам Президента України  регіональна влада бачить своїм завданням  якомога більше  залучати людей до занять фізичною культурою та спортом. Задля цього  в регіоні створюються всі умови. Тільки за минулий рік відновлено  роботу десятків спортивних об'єктів.

«Наша інфраструктура повинна працювати на благо людей. Ми маємо всі передумови, аби в регіонілюди могли активно займатися спортом. Для цього в Донецьку, наприклад, є комунальні спортивні об’єкти,які можна використовувати для масового заняття фізичною культурою та спортом», - зазначив Андрій Шишацький. Він також вважає, що актуальним є і створення спортивних майданчиків у дворах житлових мікрорайонів.

- У своєму дворі я встановив турніки й іноді сам на них займаюсь, - розповів голова облдержадміністрації, - проте, нажаль, іноді бачу, що молодь віддає перевагу не турнікам, а комп’ютерам. Хоча, є сподівання, що хтось побачить турнік, та підійде, позаймається.

Аби активізувати інтерес молоді до занять спортом, створити для цього відповідні умови, в поточному році на території області буде відкрито ще низку майданчиків для активних занять фізкультурою, наголосив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Він також закликав представників мас-медіа активно пропагандувати здоровий спосіб життя та заняття спортом.

Останні статті на сайті